Na Jadranu sunčano i hladno, a uskoro stiže olujna bura!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 prosinca, 2016 08:41

Na Jadranu sunčano i hladno, a uskoro stiže olujna bura!

U utorak će biti uslišano mnogima dobro znano pučko vremenoslovno zazivanje svete Lucije i ukazivanje sunca, javlja HRT. Štoviše, na moru će biti i pretežno sunčano, ali vjetrovito i hladnije nego prošlih dana. U kopnenom području djelomice sunčano, osobito ujutro uz više oblaka i mogućnost slabih oborina koje se mogu smrzavati u dodiru s podlogom. Ni potkraj srijede i u četvrtak posvuda neće biti sasvim stabilno i suho, ali vjerojatno hoće u petak i subotu.

Bura  u Primoštenu(19)

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon mjestimične jutarnje magle biti djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će pojačavati osjećaj hladnoće prouzročen padom temperature koja će ujutro najniža biti od -5 i -3 °C, a poslijepodne najviša oko 1 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj osjetno hladnije nego u ponedjeljak, uz djelomice sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom, osobito ujutro, kada ponegdje može biti i magle. Ne smije se sasvim isključiti ni mogućnost slabe oborine. Vjetar većinom slab.

U gorskoj Hrvatskoj u početku uz prolazno više oblaka ponegdje može pasti vrlo malo susnježice ili snijega. Mjestimice je moguća magla. Tijekom dana djelomično razvedravanje. Na sjevernom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, ali uz umjerenu i jaku, podno Velebita prijepodne na udare mjestimice i olujnu buru. Temperatura zraka u gorju uglavnom između -4 i 2 °C, kao i jutarnja u unutrašnjosti Istre, a uz obalu ujutro 5 do 9, poslijepodne 7 do 11 °C.

ičo u šetnji

Slična će biti i na srednjem Jadranu, dok će u unutrašnjosti Dalmacije biti niža, iako uz pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena i jaka bura, koja će u drugom dijelu dana slabjeti. More u noći i prijepodne umjereno valovito i valovito, na otvorenome ponegdje i jače valovito, ne samo na srednjem dijelu nego i na južnom, gdje će također biti pretežno sunčano, uz povremeno umjerenu, samo rijetko i jaku buru, poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka bit će od 5 do 9 °C, a poslijepodnevna 9 do 12 °C.

U nastavku tjedna dana u unutrašnjosti uglavnom suho i stabilno, mjestimice s maglom i niskom naoblakom, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Potkraj srijede i u četvrtak ponegdje može biti slabih oborina. Zadržat će se relativno hladno, osobito u noći i ujutro.

Na Jadranu i sredinom tjedna pretežno sunčano, u srijedu uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak i petak ponovo umjerenu i jaku buru, na udare mjestimice i olujnu. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Izvor:Slobodnadalmacija.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 prosinca, 2016 08:41