Na novouređenom dijelu primoštenske rive stajat će najveća ruža vjetrova u Hrvatskoj

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 veljače, 2016 19:00

Na novouređenom dijelu primoštenske rive stajat će najveća ruža vjetrova u Hrvatskoj

Najveća ruža vjetrova u Hrvatskoj krasit će novouređenu primoštensku rivu zajedno sa novim spomenikom ribara, a kompletni radovi koji obuhvaćaju uređenje Trga don Ivana Šarića i Ulice bana Jelačića trebali bi biti gotovi do početka travnja, najavio je Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten – piše Šibenik.in

Načelnik Petrina danas je obišao radove koji su ukupno vrijedni oko 10 milijuna kuna.

– Radovi napreduju odlično, posebno dio u Ulici Ivana Šarića, dok oni u Ulici Bana Josipa Jelačića teku sporije jer tamo moramo nanovo staviti kompletne instalacije pa tu malo zapinje. Ipak, sve će biti gotovo do 1. travnja – kazao je Petrina za ŠibenikIN.

Primošten će kada završe radovi dobiti 22.000 kvadrata  uređene obale od Nove rive pa sve do bedema na ulazu na otok. Na potezu od zgrade Općine do Nove rive bit će pozicioniran spomenik ribaru koji je vrijedan ukupno 185 tisuće kuna, a Primošten će se moći pohvaliti i najvećom ružom vjetrova u Hrvatskoj koju izrađuje tvrtka Jadran kamen, a vrijedna je 94 tisuće kuna.

– Kada cjelokupni projekt u travnju bude završen, Primošten će dobiti jednu novu dimenziju jer je taj dio grada bio poprilično zapušten. Otkada je zatvoren hotel Marina Lučica prestala je svaka komunikacija s tim dijelom Primoštena. Zato ćemo taj dio potpuno revitalizirati te usput dobiti 2500 kvadrata novih površina za iznajmljivanje – napominje Petrina.

Izvor: Šibenik.in

Pogledajte kako napreduju radovi u našoj fotogaleriji:

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 veljače, 2016 19:00