Na Sabatinu u Primošten dolaze vinari i vinogradari iz 10 zemalja

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 studenoga, 2017 10:57

Na Sabatinu u Primošten dolaze vinari i vinogradari iz 10 zemalja

Šibensko-kninska županija domaćin je ovogodišnjeg 27. međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina koji će se održati od 2. do 5. studenog u primoštenskom Adriatiq Hotelu Zora.

Vinogradari, vinari, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenici i stručnjaci, sommelieri, trgovci, ugostitelji, proizvođači i distributeri vinogradarsko-vinarske opreme te predstavnici resornih ministarstava, razgovarat će o vremenskim nepogodama koje je loza doživjela, o štetnicima koji su se pojavili, o problemima prodaje i o mnogim drugim temama o lozi i vinu.

Primošten vinogradi

Cilj je ovog susreta edukacija i informiranje te povezivanje vinogradara i vinara međusobno sa strukom i s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore, a prepoznata je po dinamičnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija.

Primošten vinogradi

Organizator Sabatine, Zadružni savez Dalmacije, s ciljem povećanja kvalitete i potrošnje te promocije hrvatskih proizvoda, okupio je tim ovlaštenih stručnjaka koji vrše analizu i ocjenu kvalitete i izgleda proizvoda – vina i jakih alkoholnih pića.

Osim iz Hrvatske, Sabatinu posjećuju i gospodarski subjekti iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije.

hrvatska vina

Za sve posjetitelje Sabatina je otvorena bez plaćanja kotizacije ili ulaznice. Dakle, mogu sudjelovati na svim znanstveno-stručnim skupovima i slušati interesantna predavanja znanstvenika i stručnjaka te obići Sajam vinogradarstva i vinarstva, Burzu i Izložbu vina i proizvoda od grožđa i vina.

Proglašenje najboljih proizvoda tj. Šampiona Sabatine 2017. događa se na samoj manifestaciji dana 4. studenog 2017. (subota) u Adriatiq Hotelu Zora u Primoštenu.

Detaljne informacije i raspored događanja potražite na ovom linku.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 studenoga, 2017 10:57