Napokon, voda je pogodna za piće ali je prije prokuhajte !!!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 rujna, 2014 18:28

Napokon, voda je pogodna za piće ali je prije prokuhajte !!!

Voda u Šibensko-kninskoj županiji opet je pogodna za piće, nakon četiri dana katastrofe koja nas je vratila u srednji vijek. Preporuka je da pustite špine da voda neko vrijeme teče, a onu koju ćete konzumirati pustiti da malo odstoji jer može biti mutna. Rekli su to na konferenciji za novinare danas popodne župan Goran Pauk i ravnateljica šibenskog Zavoda za javno zdravstvo Suzi Vatavuk. Krizni stožer, ujedno je raspušten.

Svi su nalazi u redu i voda je ispravna, rekla je Vatavuk. Međutim, kako je ova četiri dana potrošnja bila smanjena, voda je zamućena. Nije to zamućenje vidljivo golim okom i vodu valja prokuhavati. Vodovod će je ispuštati u mreži da bi se razbistrila, rečeno je na konferenciji za novinare sazvanoj na temu vode za danas u 17,30 sati.

Župan Pauk je zahvalio građanima na strpljenju i apelirao na Vladu i resorna ministarstva da se više uključe u sanaciju odlagališta smeća i zbrinjavanje gospodarskih objekata poput pogona DIV-a, TEF-a i Ivanala u Lozovcu. Sve te lokacije traže zbrinjavanje i saniranje terena, rekao je župan.

Izvor: Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 rujna, 2014 18:28