Nastavlja se promjenljivo i za doba godine relativno hladno vrijeme

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 9 svibnja, 2019 09:20

Nastavlja se promjenljivo i za doba godine relativno hladno vrijeme

Nastavlja se promjenljivo i za doba godine relativno hladno vrijeme pa će nakon dva suha dana, danas opet u većini Hrvatske biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će gdjegod umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, mjestimice na udare i olujno, kaže Zoran Vakula za HRT.

Tijekom petka su pljuskovi mogući uglavnom u gorju, a sasvim stabilno neće biti ni u topliju subotu.

Od nedjelje ponovno znatnija promjena vremena s kišom, munjama, gromovima, padom najviše dnevne temperature zraka, a u gorju, uglavnom višem, u ponedjeljak je opet moguć snijeg.

A ako priželjkujete i nadate se suhom i osjetno toplijem vremenu u nastavku sljedećeg tjedna – mogli biste ostati razočarani. No poslije toga – šansa je puno veća, prognozira Vakula za HRT. 

 

Četvrtak – većinom oblačno i svježije, uz kišu, ali jutro toplije

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, a najviša poslijepodnevna uglavnom 13 ili 14 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj dnevni hod temperature biti mali, uglavnom od 10 do 14 °C, jer će sve do kasnog poslijepodneva biti oblačno, uz kišu, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, te mjestimice umjerenim jugozapadnim vjetrom.

Još vjetrovitije i kišovitije bit će u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će uglavnom u noći i prijepodne ponegdje biti i obilnijih pljuskova i grmljavine, a u gorju i jakih udara jugozapadnjaka, na moru juga. U drugom dijelu dana razvedravanje i slabljenje vjetra. Temperatura zraka ujutro od 6 do 9 °C, uz more 10 do 12 °C, a poslijepodne 14 do 17 °C, u gorju oko 12 °C.

I u Dalmaciji oblačnije i ujutro toplije nego du srijedu, uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu, te uz umjereno i jako jugo, na udare gdjegod i olujno, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito.

Podjednako valovito i vjetrovito zbog umjerenog i jakog juga bit će i na jugu Hrvatske, uz povremenu kišu uglavnom poslijepodne, kada su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka bit će uglavnom između 11 i 17 °C.

U petak i subotu stabilnije i danju toplije, a od nedjelje opet…

U petak i subotu na kopnu ponovno danju toplije, ali nakon svježijih jutara nego u srijedu, te osobito u petak uz čestu maglu. Poneki pljusak moguć je uglavnom u gorju, posebice u petak poslijepodne i potkraj subote. Od nedjelje opet toplija jutra, ali danju hladnije, uz većinom oblačno, vjetrovito i kišovito vrijeme, ponegdje i uz obilnije pljuskove s grmljavinom.

Premda neće biti sasvim stabilno, i na Jadranu će u petak i subotu biti znatno mirnije, sunčanije i toplije nego u četvrtak i osobito od nedjelje, kada će ponovno biti često obilne kiše i grmljavine, te najprije umjerenog i jakog juga, zatim još jače bure, već u nedjelju na sjevernom dijelu, zatim i južnije.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 9 svibnja, 2019 09:20