Ne propustite 2. Sajam poslodavaca u šibenskoj Industrijsko-obrtničkoj školi. Posjetitelje očekuju pokloni iznenađenja!

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 travnja, 2023 10:47

Ne propustite 2. Sajam poslodavaca u šibenskoj Industrijsko-obrtničkoj školi. Posjetitelje očekuju pokloni iznenađenja!

  1. Sajam poslodavaca u organizaciji Industrijsko-obrtničke škole Šibenik održat će se u petak, 28. travnja u vremenu od 9 do 14 sati. Cijeli događaj odvija se u sklopu EU projekta ‘ARS MECHANICA za nove kompetencije’, a idealna je prilika za sve maturante, nezaposlene osobe te za sve koji razmišljaju o prekvalifikaciji, da doznaju sve o mogućnostima zapošljavanja, ali i programima doškolovanja i prekvalifikacija koje se provode u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti!

Nakon završene srednje škole kreće nova faza života svih srednjoškolaca, uključivanje na tržište rada i aktivno traženje zaposlenja. Kako bi im se taj cijeli proces malo približio i kako bi se uklonile sve nedoumice koje imaju, idealno bi bilo posjetiti 2. sajam poslodavaca kojeg organizira Industrijsko-obrtnička škola Šibenik u svojim prostorijama, na adresi ul. Ante Šupuka 31.

– Svim učenicima važno je znati što ih očekuje nakon redovnog školovanja i koje su im mogućnosti zapošljavanja na tržištu rada. Ovim sajmom, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, okupit će poslodavce iz područja triju županija, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske kako bi se učenici, kao i nezaposlene osobe, mogli upoznati s njima, njihovim radom i potrebama za radnom snagom te kako bi dobili informacije o programima doškolovanja i prekvalifikacija koje se provode u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti – poručuju organizatori te dodaju – Trebamo se prilagođavati promjenama na tržištu rada jer ono što smo odabrali u srednjoj školi ne mora značiti da ćemo raditi zauvijek, zato je bitno cjeloživotno obrazovanje.

Osim što će svi posjetitelji imati priliku upoznati se s budućim poslodavcima i ostaviti im svoj životopis, saznati koje programe obrazovanja odraslih i prekvalifikacija nudi regionalni centar kompetentnosti Ars Mechanica, moći će i sudjelovati na zanimljivim panelima, koji će krenuti nakon otvaranja sajma.

ŠTO VAS SVE OČEKUJE NA SAJMU?

09:00 – 14:00     PREDSTAVLJANJE POSLODAVACA

09:30 – 10:30     STROJARSTVO SUTRA – trendovi i izazovi za buduće stručnjake

11:30 – 12:30     BEZ CENZURE – rasprava o svemu što zanima maturante i nezaposlene

Koliko je uspješan bio 1. organizirani Sajam poslodavaca, prošle godine, potvrđuju i učenici koji su mu sudjelovali – Ovo je super jer možemo saznati sve što nas zanima iz prve ruke u opuštenoj atmosferi. Tu se registriramo i oni nas zovu raditi kad završimo školu. Mislim da bi ovakvih sajmova trebalo biti i više – poručio je lani, Andrija Perica, učenik smjera Brodski tehničar.

 

Stoga, ako ste maturant, nezaposlena osoba, želite se prekvalificirati ili pokrenuti vlastiti posao, dođite na 2. Sajam poslodavaca i saznajte sve važne informacije iz prve ruke. Ali, to nije sve! Za sve posjetitelje pripremljeni su i pokloni iznenađenja.

Iskoristite priliku i odmah prijavite svoj dolazak na linku: https://forms.gle/wgnsijUaBAtiNdkV7

Inače, cilj projekta ‘ARS MECHANICA za nove kompetencije’ je osnažiti kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, učenika i odraslih polaznika Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u podsektoru strojarstva za Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju u skladu s potrebama tržišta rada regije te uspostaviti suradnju s ustanovama za strukovno obrazovanje u RH i EU, Visokim učilištima i gospodarskim sektorom regije, ali i šire. Više informacija o projektu potražite na webu i Facebooku.

Ukupna vrijednost projekta je 30.689.898,49 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda i to u 100% iznosu.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 travnja, 2023 10:47