Nema novih slučajeva zaraze u županiji

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 travnja, 2020 11:45

Nema novih slučajeva zaraze u županiji

U Šibensko-kninskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali još jedan od prije zaraženi pacijent je na respiratoru, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ukupno je na području Šibensko-kninske županije koronavirusom zaraženo 38 osoba, od toga je na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

– Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu – poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, jučer je na području županije bilo šest novooboljelih; troje iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina. Dvoje od tih šestero su zdravstveni djelatnici; jedan radi u kninskoj, a drugi u biogradskoj bolnici te su oboje bili u kontaktu sa zaraženim osobama

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 travnja, 2020 11:45