Nova obala u Rogoznici

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 siječnja, 2015 17:24

Nova obala u Rogoznici

Nova obala u Rogoznici radit će se po projektu šibenskog arhitektonskog studija 25,4 mm Marka Paića i Ivane Lozić. U općinskom proračunu osigurano je pet milijuna kuna, koliko se procjenjuje da će koštati cijeli zahvat koji će, osim ‘ušminkavanja’, značiti i novo prometno rješenje za Rogoznicu

– Uređenje obale u Rogoznici sigurno će početi ove godine, samo još ne znamo kad jer svakako moramo izbjeći radove u sezoni. Dakle, nakon natječaja za izvođača znat ćemo koliko bi radovi mogli trajati pa ćemo tada i odlučiti može li to biti prije sezone i može li se, eventualno raditi u dvije faze. U svakom slučaju od nekoliko idejnih rješenja izabrali smo ono šibenskog arhitektonskog studija 25,4 mm koje sadržava i novo prometno rješenje – pojasnila je načelnica općine Sandra Jakelić.

U proračunu je osigurano pet milijuna kuna, a riva će dijelom biti i proširena. Bit će srušena zgrada stare ambulante zbog čijeg se otkupa godinama vodio i sudski spor koji je konačno okončan.

– Ta će zgrada biti srušena, dobit ćemo krasan trg s fontanom, klupama, uređen obalni zid, novo prometno rješenje koje će olakšati promet kroz središte Rogoznice koje će, završetkom radova izgledati puno ljepše. Nakon toga, uredit ćemo i dio prema mostu – kaže načelnica Jakelić.

Nova riva u rogoznici Nova riva u rogoznici Nova riva u rogoznici Nova riva u rogoznici Nova riva u rogoznici

Izvor: ŠibenikIn

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 siječnja, 2015 17:24