Od ponedjeljka se obustavlja nastava u svim školama u Hrvatskoj

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 ožujka, 2020 12:06

Od ponedjeljka se obustavlja nastava u svim školama u Hrvatskoj

Nastava u svim školama u Hrvatskoj od ponedjeljka se obustavlja na dva tjedna, a raditi neće ni vrtići ni fakulteti, priopćio je danas premijer Andrej Plenković.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti, ali nastava se obustavlja na dva tjedna. Isti režim na snazi je i za vrtiće i fakultete.

Kako je najavio Plenković, primijenjivat će se model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se online nastava.

– Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16 – kazao je Plenković.

Najavio je da ministar financija Zdravko Marić nakon sastanka ide na susret s predstavnicima industrijskih prehrambenih lanaca kako bi građanima uputili poruku da nema razloga za masovne odlaske u šoping i pribavljanje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne.

– Mi ćemo se fokusirati na radna mjesta, želimo poduzeti mjere koje će malim poduzetnicima pomoći. Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Središnji proračun će do nadomjestiti. Svi razmišljaju o prekidu škola. Naši zdravsteni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotak zaraženih ispod 20 godina. No, djeca su posebno bitna, mi ćemo od ponedjeljka na dva tjedna prekinuti nastavu – kazao je Plenković, prenosi Index. 

Image by Juraj Varga from Pixabay

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 ožujka, 2020 12:06