Održan okrugli stol i predstavljanje projekta naziva „Unaprjeđenje psihološkog zdravlja sadašnjih i budućih roditelja“

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 6 studenoga, 2023 18:41

Održan okrugli stol i predstavljanje projekta naziva „Unaprjeđenje psihološkog zdravlja sadašnjih i budućih roditelja“

U organizaciji udruge Matrica održivog razvoja i socijalnih inovacija 26. Listopada 2023. u popodnevnim satima održana je okrugli stol i predstavljanje projekta naziva „Unaprjeđenje psihološkog zdravlja sadašnjih i budućih roditelja“. Nositelj projekta je udruga Matrica održivog razvoja i socijalnih inovacija iz Šibenika, partneri na projektu su Opća bolnica Šibensko – kninske županije, udruga Centar promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama, a suradnik udruga Šibenska građanska liga.

Projekt “Unaprjeđenje psihološkog zdravlja sadašnjih i budućih roditelja” ima za cilj podržati trudnice u ostvarivanju njihovih majčinskih uloga i pružiti emocionalnu podršku trudnicama i roditeljima kroz provedbu radionica sa temama bitnim za trudnice. Projekt  se sastoji od 2 vrste aktivnosti koje će održavati stručna osoba – psihologinja. Aktivnost 1 sastoji će se od 4  stručna predavanja vezana uz trudnoću. Aktivnost 2 sadrži barem 12 individualnih i/ili grupnih savjetovanja koji će se prilagoditi temama ovisno o želji i potrebi ciljne skupine.

Okrugli stol je okupio predstavnike udruge nositelja projekta, partnera Opće bolnice Šibensko – kninske županije šibenskog ginekologa dr. Ivana Zmijanovića i psihologinju Luciju Živković, mag. psych., angažiranu od strane nositelja projekta. Govoreći na okruglom stolu psihologinja je naglasila važnost mentalnog zdravlja u trudnoći i ranom roditeljstvu koje podiže svijest i stvara prostor gdje žena može bez stigme tražiti i dobiti stručnu pomoć. Dr. Ivan Zmijanović naglasio je važnost ovog projekta jer promjena koju žena doživi kad rodi je velika promjena ne samo za nju, nego i za čitavu njenu obitelj. Neovisno o tome, da li žena rađa prvi, drugi, treći ili četvrti put uvijek porod mijenja tu obitelj. Velike se promjene događaju u životu žene i roditelja nakon poroda i tu je uz potporu uže i šire obitelji važna psihološka pomoć koja je često neopravdano zanemarena. Zato je važno skinuti stigmu sa traženja psihološke pomoći.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć psihologa ili samo neobavezan razgovor prijavite se za sudjelovanje i saznajte sve što vas očekuje u trudnoći i nakon trudnoće.

Za sve detaljne informacije kontakt podaci su:

E mail: [email protected]

Mobitel: 098 606 268

Facebook stranica projekta: Matrica

 

Prijava za sudjelovanje na predavanjima je dostupna na linku niže.

Molimo kliknite na link i popunite kratki online obrazac

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCWnZ7HVXYUUhQbXoSgR4G2PyeM_AVw92sHTEmrigctrdzig/viewform

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 6 studenoga, 2023 18:41