ODRŽAN SKUP GRAĐANA: Općina Primošten odlučno protiv poreza na nekretnine

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 listopada, 2017 15:07

ODRŽAN SKUP GRAĐANA: Općina Primošten odlučno protiv poreza na nekretnine

Prema Petrininu mišljenju, građani trebaju jasno znati tko su obveznici ovog poreza, koje nekretnine će se oporezovati i kako će se to odraziti na kućne budžete. Upravo radi toga, stručne službe Općine pripremile su prezentaciju, koja se nalazi i na službenim internet stranicama.

Podsjetimo načelnik Petrina i Općina Primošten, nakon najave uvođenja ovog poreza prvi su ustali protiv njegove primjene. Prema riječima načelnika za građane je  to iznimno financijski riskantni porez iz razloga jer će isti, kako je bilo planirano, oporezovati vrijednost nekretnine i neće biti tek zamjena za komunalnu naknadu – piše Šibenik.in

PrimoštenPlus razglednica iz zraka_01

– Poznato je, naime, da smo rekorderi po posjedovanju i vlasništvu nekretnina pa je navedeni porez zlatna koka za državu ili lokalnu samoupravu, a omča ovo vrata poreznim obveznicima. Poznato je da jedinice lokalne samouprave raspolažu tek s oko 7 posto prihoda koji se stvaraju na njihovom području i da je isti nedostatan za pokrivanje svih obveza, budući je država i dalje centralistički nastrojena u dijelu koji se odnosi na prihode i dok decentralizira rashode – rekao je na prezentaciji primoštenski načelnik..

Poručio je i kako građanima ne treba Vlada koja će ionako deindustrijaliziranu, deagrariziranu i depopulariziranu državu još i ‘denekretninizirati’.

– Iz Primoštena stiže jasna poruka, ‘sindrom Katalonije širi se Hrvatskom’, otpor štetnoj politici je ne samo potreba već i nužda. Bez obzira u kojoj formi ovaj porez bude donesen, Primošten će na referendum – zaključio je načelnik Primoštena

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 listopada, 2017 15:07