Olujna bura i pad temperature

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 siječnja, 2016 12:30

Olujna bura i pad temperature

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme s mjestimičnom naoblakom. Dnevna temperatura ne bi trebala prelaziti 4 stupnja Celzijeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Podno Velebita, Kamešnice i Dinare povremeno će padati slab snijeg nošen burom, a vrlo slabi pljuskovi snijega mogući su ponegdje i u ostatku Dalmacije. Puhat će jaka do olujna bura s orkanskim udarima, a od Šibenika do Dubrovnika mogući su udari preko 120 kilometara na sat, pišeCrometeo.

Dodatni pad temperature prognostičari najavljuju za ponedjeljak. Izgledni su minusi na šibenskom području, a dnevne temperature neće prelaziti 2 stupnja. U noći s ponedjeljka na utorak DHMZprognozira da bi temperature mogle pasti i do minus 10 stupnjeva Celzijevih, i premda će bura pasti, hladnoća će se zadržati na cijelom području.

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dok je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila. Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), poručuju iz Hrvatskog autokluba.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 siječnja, 2016 12:30