Olujni sustav donio rekordno obilne kiše na šibenskom području

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 srpnja, 2014 14:06

Olujni sustav donio rekordno obilne kiše na šibenskom području

Šibensko-kninsku županiju zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. Uz intezivnu grmljavinu i mjestimice jak vjetar lokalno su pale i obilne oborine! Prema mjerenjima meteoroloških postaja najviše kiše palo je do ovih trenutaka na zapadu županije. Tako su zapadne vodičke i pirovačaka postaja izmjerile čak 58, odnosno 56 litra kiše po metru četvornome, što je gotovo dvostruko više od mjesečnog prosjeka za šibenski kraj u srpnju, piše Šibenik Meteo.

Šibenske postaje izmjerile su 28 litra kiše, ostale vodičke postaje preko 40, rogoznička 40, Žaborić 20, Miljevci 15, Drniš i Golubić 10 litara kiše. Sustav koji se tijekom noći sa zapada primicao našim krajevima u rano jutro dodatno je ojačao i razvio se u šibenskom akvatoriju.

Primošten nevera

Foto: Mario Grubelić

Prema višegodišnjim mjerenjima koje provodi DHMZ na području Šibenika mjesečni srpanjski prosjek u oborinama iznosi 30 litara po metru četvornome, a s obzirom na jutrošnje količine u mnogim krajevima su pale očekivane mjesečne, odnosno iznadprosječne i rekordne oborine!

Olujni sustav u ovim trenucima polako jenjava iako u akvatoriju otoka Svetca i Visa još ima olujnog razvoja pa nije isključena nova kiša, posebice na jugu županije i otvorenom moru. U drugom dijelu dana ipak se očekuje postupno smirivanje vremena, piše Šibenik Meteo.

kiša u primoštenu

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 srpnja, 2014 14:06