OPG Radoslav Županović iz Kruševa osvojio je zlatnu medalju za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog ulja

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 ožujka, 2017 14:01

OPG Radoslav Županović iz Kruševa osvojio je zlatnu medalju za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog ulja

Maslinari i uljari iz Šibensko-kninske županije osvojili su 16 medalja na 19. međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara ‘Noćnjak’, završenoj sinoć u Jelsi.

Zlatnu medalju za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog ulja sorte oblica osvojili su OPG Radoslav Županović iz Kruševa i Željko Vulin iz Vodica.

Zlatnu medalju za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti osvojili su Tomislav Duvnjak iz Vodica, OPG Nikola Badžim iz Čvrljeva i Niko Palinić iz Šibenika, u istoj kategoriji za krvavicu zlatna medalju za kvalitetu dobio je Centar maslinovog ulja sv. Ivan iz Vodica, za otvoreno ulje oblice zlato je pripalo Udruzi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije iz Šibenika, Ivici Ercegoviću iz Šibenika i Nevenu Grabovcu iz Šibenika, a zlatne medalje za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog ulja sorte duška osvojili su Raol i Rato Kožulić iz Murtera – piše Šibenskiportal.rtl.hr

OPG Radoslav Županović iz Kruševa osvojio je također i brončanu diplomu za svoj liker od masline.

‘Noćnjak 2017.’ održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Ministarstva poljoprivrede. Inače, na ovogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 394 uzoraka, od čega 97 pakovina maslinovog ulja, 210 otvorenih maslinovih ulja i 87 proizvoda od masline. Uzorci su pristigli iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 254 uzorka, a inozemni maslinari 54 uzorka, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

Napomenimo da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila više od 58 milijuna kuna na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršena ulaganja u povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima. Nešto više od pet milijuna subvencija uplaćeno je na području Šibensko-kninske županije.

Naš Kruševljanin Radoslav Županović  dobio je od Agencije subvenciju od 171,5 tisuću kuna za ulaganje u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 ožujka, 2017 14:01