OPREZ, ZAKLJUČAVAJTE SVOJE STANOVE I APARTMANE: Lopovi i prevaranti koriste ljetnu sezonu za svoje aktivnosti

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 kolovoza, 2017 13:39

OPREZ, ZAKLJUČAVAJTE SVOJE STANOVE I APARTMANE: Lopovi i prevaranti koriste ljetnu sezonu za svoje aktivnosti

Lopovi i prevaranti očito ne koriste ljetnu sezonu samo za odmor već za svoje “talente” za otuđivanje novaca i vrijednih predmeta. 

Jadran su preplavili snalažljivi lopovi koji koriste ljetne gužve na plažama, ulicama , te potražnju za apartmanima. Bahati lopovi nonšalantno ulaze u apartmane koje turisti često ostave otvorenima i otuđe sve vrijedne stvari i novac koji zateknu u “brzom razgledavanju” apartmana. Ukoliko ih netko zatekne, samo odglume da traže smještaj i brzo napuste prostor, tako da zbunjenog vlasnika apartmana ili turista ostave sa blagim čuđenjem.

Sve češće nam se javljaju mještani Primoštena koji su zatekli sumnjive osobe u kasnim večernjim satima (ali i po danu) kako se naviruju kroz otvorene prozore ili čak ulaze u njihove stanove. Zato pripazite i zaključavajte svoje stanove i apartmane i upozorite svoje turiste na ove činjenice. Krađa ima sve više, stoga otežajte lopovima većim mjerama opreza i slobodno prijavite policiji sumnjive osobe.

Pripazite i na sve veći broj “prosjaka” u mjestu, često se namjeste baš na samom ulazu u Rudinu, točno na ulaz bedema koji je sam po sebi uzak, pa se tako stvara gužva, a vjerujemo da baš i nemaju koncesiju za svoje “poslovanje”. Ta sumnjiva ekipa je čak i viđena kako izlazi iz kombija, izgledaju zdravo, fino hodaju bez problema, a onda se namjeste u invalidska kolica i krenu put centra u svoje nove radne pobjede, očekujući koju kunu od humanih, ali i naivnih mještana i turista. Apeliramo i na policiju da malo provjere takve sumnjive osobe kad se pojave u mjestu.

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 kolovoza, 2017 13:39