Pepeljuga otvorila 54. MDF: Kreću dva tjedna najvećeg šibenskog šušura

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 lipnja, 2014 20:51

Pepeljuga otvorila 54. MDF: Kreću dva tjedna najvećeg šibenskog šušura

Izbor mjuzikla Pepeljuga riječkog HNK za otvorenje MDF-a, baš kao što smo i jučer pisali, bila je pun pogodak. Plesna, dinamična i zabavna, stara bajka na moderan način prenijela je djeci poruku o pravim životnim vrijednostima. Ne baš mnogobrojnoj djeci, doduše.

 Otvaranje-54.-MeYunarodnog-djeYjeg-festivala-Foto-H-PaviY-181

Kao što je to običaj svih ovih godina, na svečanom otvorenju većinom su sjedili odrasli uzvanici, predstavnici raznih javnih institucija i političkih opcija. Među ostalima, u publici su bili Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, šibensko-kninski župan Goran Pauk, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, saborski zastupnici, gradonačelnice i gradonačelnici drugih gradova u našoj županiji, kao i biskup Ante Ivas.

No, predsjednik RH Ivo Josipović, glavni pokrovitelj MDF-a, ove se godine nije pojavio, a kao njegov izaslanik, ali i predstavnik Grada, publici se obratio gradonačelnik Željko Burić.

– Festival djeteta u Šibeniku je oduvijek posebno zbivanje. Svi s nestrpljenjem iščekujemo  otvaranje, a tijekom trajanja festivala, našim kalama i ulicama vlada poseban šušur. MDF je uvijek bio i ostat će naše središnje zbivanje – istaknuo je Burić, a naglasio je i kako je Šibenik postao grad koji objedinjuje različite kulturne sfere.

– Nekidan sam čuo kako je Šibenik na početku bio grad djeteta, pa onda grad kulture, pa festivala. A danas je sve to, i na to sam izuzetno ponosan – poručio je Burić.

Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture poručio je najmlađima:

– Ovdje smo da vas naučimo onim ljepotama koje u životu pružaju razne umjetnosti, likovne, plesne, glazbene…

Izvor: ŠibenikIN

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 lipnja, 2014 20:51