BOĆARI PRIMOŠTENA PRVACI II ŽUPANIJSKE BOĆARSKE LIGE

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 lipnja, 2014 21:07

BOĆARI PRIMOŠTENA PRVACI II ŽUPANIJSKE BOĆARSKE LIGE

BK STANKOVCI – BK PRIMOŠTEN 8:14 (124:142)

Nakon što su Boćari Primoštena u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka II županijske boćarske lige na svom terenu ostavarili pobjedu tijesnim ali zasluženim rezultatom 12:10 i poveli 1:0 jučer su u drugoj utakmici koja se igrala na terenima BK Stankovci izvrsnom igrom uvjerljivo svladali domaćina rezultatom 14:8 i sa dvije ostarene pobjede postali novi prvaci II županijske boćarske lige, te se plasirali u viši rang.
Prve igre su otvorene baš po želji voditelja kluba Alena Papka, Jakova Matošin je je u „pojedinačno klasično“ izvrsnom igrom suvereno svladao domaćeg igrača Nevena Pericu rezultatom 13:2. „Par“ Darko Markoč-Josip Prgin utakmicu otvara sa dvije loše ruke ali domaći par Ž.Konjević-M.Dubravica ne koristi pruženu šansku dapače u obje ruke naši boćari osvajaju po punat, a kada je Joso snimio teren domaćin više nije imao šanse, te je suverenim valjanjem i odličnim Darkovim izbijanjem ostvarena uvjerljiva pobjeda rezultatom 13:3. „Trojka“ u sastavu Ivan Prgin-Marin Huljev-Ivan Skorić je protiv domaće trojke T.Bula- B.Dubravica-H.Pešut odigrala solidnu utakmicu ali kroz igru nisu uspjevali kažnjavati greške domaće trojke, te na osvojeni punat nisu uspjevali dodati još koji pa se u zadnje bacanje ušlo tijesnim vodstvom naše trojke 9:8, a u tom bacanju T.Bulat zadnjom boćom bližanjem oduzima našu prednost, te Marin sa dvije boće ne uspjeva izbiti i kada se već vidio nerješeni rezultat I.Skorić je zadnjom boćom bližao bolju za našu pobjedu 10:8 i tako potvrdio odličnu igru u trojki. U krugu je igrao Denis Skorić i nakon odličnog početka i vodstva u nastavku igre je sa par loših ruku omogućio domaćem igraču Bori Pintur prednost od dva punta, te nije iskoristio petu seriju u kojoj Bore ne uspjeva bližati ni jednu boću u krug promašivši dvije boće i dva bulina i na kraju gubi rezultatom 19:15.
U „tapete“ se kreće rezultatom 6:2 za naše boćare. Gabriel Lorento Perkov u „brzinskom“ izbija prvi i izrsnom partijom ostvaruje svoj rekord izbivši 25 boća što je bilo previše za domaćeg igrača Damira Savić koji pogađa 22 boće. U „preciznom“ Darko Markoč gubi rezultatom 13:1 od domaćeg igrača Bore Pintur. U „štafeti“ za našu ekipu nastupaju Gabriel L.Pekov i Ivan Prgin, te je „Gabre“ ponovno izvrsnim izbijanjem pogodio 16 boća, ali su se na „Jokašu“ osjetile posljedice prethodne večeri „ karantena u pubu“, te je jedva uspio pogoditi 4 boća za ukupno 20 što je na koncu ipak bilo dovoljno jer domaća „štafeta“ Ž.Konjević-D.Savić najgorom partijom ove sezone ne uspjeva pogoditi više od 17 boća.
Rezultatom 4:2 na „tapetima“ BK Primošten povećava svoju prednost na 10:4 i za ukupnu pobjedu potrebna je jedna pobjeda iz četiri preostale discipline.
Voditelj A.Papak svjestan da je ukupna pobjeda na dohvat ruke u zadnje disipline postavlja slijedeći sastav „krug“ iskusni Jakov Matošin, „pojedinačno klasično“ mlada nada Josip Bolanča (14 godina), „par“ Darko Markoč-Ivan Skorić, te „trojka“ po prvi puta u sastavu ekipa „Živo“ Josip Prgin-Marin Huljev-Ivan Prgin.
Mlada nada J.Bolanča uspjeva u početku pružiti dostojan otpor najboljem domaćem igraču B.Pintur čak i povesti rezultatom 5:4 ,ali je iskustvo s jedne i trema s druge strane presudilo u korist B.Pintur koji glatko dobiva rezultatom13:5 (bravo za Josu). U „Krugu“ je J.Matošin do pred sam kraj susreta bio u malom zaostatku za domaćim igračem D.Savić, ali je u 7 seriji (izbijanje) pogodio sve četiri boće i ostvario prednost od dva punta koju je zadržao do kraja iako je u zadnjoj 8 seriji (valjačka) ponovno loše odvaljao uvaljavši samo jednu boću u krug i time dao šansu D.Savić da gađa sa dvije preostale boće za partiju,te ovaj odmah postavlja bulina za izjednačenje ali ga sa obje promašuje i Jakov dobiva rezultatom 17:15 čime mi osvajamo 12 poen i ukupnu pobjedu. „Par“ Darko i Ivan izvrsnom igrom ne daju domaćem paru Ž.Konjević-H.Pešut ni minimalne šanse, te uvjerljivo rezultatom 13:1 dobivaju partiju, dok naša „trojka Živo“ svjesna da je ukupna pobjeda osigurana u zadnje dvije ruke ispušta vodstvo od 10:8, te domaća trojka u sastavu T.Bulat-R.Perica-T.Troskot dobiva rezultatom 13:10, za ukupni rezultat 14:8 za BK Primošten.
Boćari BK Primošten će se u sezoni 2014/15 natjecati u I županijskoj boćarskoj ligi, a do kraja ove natjecateljske sezone je pred njima ostao još jedan izaov osvajanje županijskog kupa koji se igra slijedećeg vikenda na terenima BK Stankovci i BK Čista velika.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 lipnja, 2014 21:07