Pobratimili se primoštenski i slovenski vatrogasci

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 ožujka, 2017 18:00

Pobratimili se primoštenski i slovenski vatrogasci

U subotu navečer vatrogasci iz DVD-a Primošten potpisali su u Sloveniji s dobrovoljcima Slovenskih Konjica povelju o bratimljenju, čime su dodatno pojačani hrvatsko-slovenski odnosi na području vatrogastva

– Povelja podrazumijeva da ćemo si, kad to bude potrebno, međusobno pomagati, družiti se i razmjenjivati iskustva – kazao je Jadrijević, a predsjednik PGD (Prostovoljno gasilsko društvo) Slovenske Konjice Drago Alenjc istaknuo je kako se veoma raduje suradnji budući da je od njihovog prvog susreta sve govorilo da će doći do potpisivanja povelje o bratimljenju hrvatskih i slovenskih vatrogasaca.

Njihova suradnja započela je lani, a upoznali su se prije tri godine u Krapini gdje je također bratsko društvo primoštenskih vatrogasaca.

– Društvo Slovenske Konjice staro je 144 godina, a DVD Primošten broji 63. Osim toga, razlikuju nas i tipovi intervencija na koje izlazimo, pa dok nas najviše zovu na gašenje požara, oni najviše intervencija imaju u prometnim nesrećama – rekao je Jadrijević i dodao da će stoga moći razmijeniti dragocjena iskustva.

Bratimljeni slovenski vatrogasci, najavio je predsjednik DVD-a Primošten, doći će u posjet u svibnju kada će zajedno hodočastiti Gospi od Loreta, što primoštenski vatrogasci organiziraju već petu godinu za redom – piše Šibenik.in

Foto:Facebook/Općina Primošten

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 ožujka, 2017 18:00