Pred nama je još jedan sunčan dan pa će temperature narasti do ugodnih 25 stupnjeva

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 13 listopada, 2019 09:05

Pred nama je još jedan sunčan dan pa će temperature narasti do ugodnih 25 stupnjeva

Kako javlja Šibenik Meteo, u odnosu na jučer danas će sunčano vrijeme kvariti povremeno visoka i srednja naoblaka. Razdoblje toplog i gotovo tihog vremena nastavlja se i narednih dana pa će nedjelja biti pretežno sunčana uz povremenu srednju i visoku naoblaku. Puhat će slab jugozapadnjak i zapadnjak, a temperature zraka kretat će se od 19 do 24°C uz obalu, u zaleđu od 17 do 25°C.

Slično vrijeme bit će i u ponedjeljak, a temperature zraka kretat će se od 14 do 24°C uz obalu, u zaleđu od 8 do 24°C.

Ljubitelji kupanja mogli bi i danas iskoristiti lijepo vrijeme i baciti banjadu, a za sve zainteresirane dobar će biti podatak da je more u Šibeniku jutros 19.4 stupnjeva, u Vodicama 20.8, a na Krapnju čak 21.7 stupnjeva.

I u novom tjednu relativno toplo, te većinom suho, uz iznimku sjevernog Jadrana, a i srijede…

“Sljedećih će dana u unutrašnjosti prevladavati sunčano, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima uz povremeno dosta oblaka, te poneku kap kiše uglavnom u Gorskom kotaru. Prolazna kiša u većini je krajeva, osim na istoku, vrlo vjerojatna u srijedu. I dalje će biti iznadprosječno toplo, osobito do srijede.

Na Jadranu također toplo, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Više oblaka bit će na sjevernom dijelu, gdje povremeno može biti i malo kiše, uglavnom na širem riječkom području. Sredinom sljedećeg tjedna uz promjenljivu naoblaku kiše, pa i u obliku pljuskov, bit će najvjerojatnije na sjevernom i srednjem dijelu. U utorak će zapuhati jugo koje će u srijedu u Dalmaciji pojačati, a na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 13 listopada, 2019 09:05