Predstavljene mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti: Proces je podijeljen u tri faze

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 23 travnja, 2020 16:25

Predstavljene mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti: Proces je podijeljen u tri faze

Premijer Andrej Plenković predstavio je na današnjoj sjednici Vlade mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti koje su stopirane zbog epidemije koronavirusa. Proces je podijeljen u tri faze – piše Šibenik.in

Prva faza počinje u ponedjeljak 27. travnja kada će se omogućiti rad trgovina, osim onih unutar trgovačkih centara. Omogućit će se i nastavak rada uslužnim djelatnostima osim onih koje uključuju bliski kontakt. Uvode se javne gradske i prigradske linije, omogućuje se rad knjižnica muzeja, knjižara te treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja. Omogućuje se i provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Druga faza kreće 4. svibnja kada počinje rad javnih zdravstvenih sustava u punom opsegu, ali i privatnih zdravstvenih sustava koji se drže epidemioloških mjera. Svoje radnje moći će otvoriti pedikeri, kozmetičari, brijači, frizeri, postolari… ali sve uz posebne mjere.

Treća faza predviđena je za 11. svibnja kada će moći otvoiti i trgovački centri, predškolske ustanove i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijsklih skupina, a uvode se i međužupnijske linije i avioprijevoz u domaćem zračnom prostoru. Omogućit će se i rad nacionalnih parkova, ali i nekih ugostiteljskih objekata na otvorenom.

Održavanje vjerskih okupljanja moguće je od 2. svibnja.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 23 travnja, 2020 16:25