PRIJEDLOG PRORAČUNA: Ukupni prihodi i primici u 2022. godini trebali bi iznositi 33,8 milijuna kuna

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 14 prosinca, 2021 10:55

PRIJEDLOG PRORAČUNA: Ukupni prihodi i primici u 2022. godini trebali bi iznositi 33,8 milijuna kuna

Piše: Vedrana Stočić

Primoštensko Općinsko vijeće prihvatilo je prijedlog proračuna za iduću godinu. Ukupni prihodi i primici u 2022. godini trebali bi iznositi 33,8 milijuna kuna, a prihodi poslovanja planirani su u iznosu 23,7 milijuna kuna. Najviše prihoda u općinsku blagajnu donijet će općinski porezi i to 9,2 milijuna kuna. Od poreza na dohodak planira se uprihodovati 4,1 milijun kuna, a 4,5 milijuna kuna od poreza imovinu.

Prijedlog proračun za 2022. godinu je konsolidiran, što znači da su svi proračunski korisnici planirani sukladno financijskoj i lokacijskoj klasifikaciji. Proračun je prihvaćen gotovo jednoglasno, tek jedan suzdržan glas, bez pitanja i dodatnih objašnjenja.

Prihvaćen je i drugi ovogodišnji rebalans. Ukupni prihodi i primici u ovoj pandemijskoj godini trebali su iznositi nešto više od 30 milijuna kuna, međutim prihodi su manji za 6,8 milijuna kuna, pa Općina Primošten poslovnu godinu zaključuje s 23,9 milijuna kuna u općinskoj blagajni.

Vijeće je prihvatilo i odluku o 10 izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Primošten. Prostorna dokumentacija našla se ponovno na Općinskom vijeću jer su nadležna tijela tražila da se unutar obuhvata analiziraju i revaloriziraju postojeća prostorna i funkcionalna rješenja, kao i oblikovanje prostornih cjelina. Jasnije treba definirati i prostorno planske uvjete za realizaciju novih zahvata u prostoru. Očito je nadležno ministarstvo zatražilo jasnije formulacije i u planiranju i građenju stoga je plan ovog puta išao na popravni.

Povećane plaće u dječjim vrtićima

Na današnjoj sjednici primoštenskog Općinskog vijeća za 5 posto povećana osnovica za obračun plaća u primoštenskim dječjim vrtićima, općinskom „Bosiljak“ i katoličkom „Brat sunce“, novi iznos primanja je 6.260,80 kuna. Plaće su povećane zbog inflacije – istaknuo je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 14 prosinca, 2021 10:55