PRIMOŠTEN -1“ U POLUFINALU

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 18 ožujka, 2016 21:50

PRIMOŠTEN -1“ U POLUFINALU

Pobjedama u 13. i 14. kolu 1. zimske boćarske lige protiv  BK “Solaris„ rezultatom 6:2 i BK „Sonković“ također rezultatom 6:2 boćari ekipe „Primošten-1“ izborili su plasman u polufinale gdje će u susretu protiv ekipe BK „Kijevo“ tražiti put do finala u koje se direktno plasirao prvak lige ekipa BK „Velebit“.

U 13. kolu 2. zimske lige boćari ekipe „Primošten-2“ poraženi su od BK „Zagora“rezultatom 5:3 dok su u posljednjem 14. kolu izborili prvu pobjedu protiv BK „Čista velika“ rezultatom 6:2.

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „SOLARIS“  6:2 (59:33)

Pojedinac:  Ante Papak – Ivica Arambaša  13:4

Par:  Ivan Prgin, Renato Markoč – J.Živković, J.Jurković  13:2

Trojka:  Josip Prgin, Jere Miliša, Darko Markoč – A.Marčić, J.Bašić, Ž.Živković  11:3

Krug:  Jakov Matošin – Zlatko Celić  22:24

U 13. kolu protiv ekipe BK „Solaris“ boćari ekipe „Primošten-1“ nisu imali pravo na kiks jer bi u tom slučaju doveli u pitanje plasman u polufinale. Voditelj Alen Papak i ovaj puta je na raspolaganju imao sve igrače, te je u odnosu na susret protiv BK „Croatia“ odlučio mijenjati sastav postavivši samo u trojku iste igrače. Pojedinca je ovaj puta igrao Ante Papak koji je za protivnika imao I.Arambašu, te je isti u prvoj polovici susreta isti pružao čvrst otpor ali je Ante odličnom igrom stvarao rezultatsku prednost i sigurno susret priveo kraju. Par su prvi puta u zimskoj ligi igrali Renato Markoč i Ivan Prgin što se pokazalo kao dobitna kombinacija jer par Solarisa nakon početnog vodstva od 2:0 do kraja susreta više nije imao nikakve šanse prvenstveno zahvaljujući odličnom Ivanovom valjanju uz standardno odlično Renatovo izbijanje. Trojka u sastavu Josip Prgin, Jere Miliša i Darko Markoč ponovno je kao i protiv „Croatie“ vrhunski odigrala, a presudno je bilo izvrsno Josipovo i Jerino valjanje kojima je asistirao Darko odličnim izbijanjem. U krugu je nastupio Jakov Matošin, te je protiv Celića odigrao najbolju utakmicu zimske lige poglavito u izbijanju pogodivši 9 od 12 boća i 3 od 4 bulina ali nije uspio pobijediti prvenstveno zbog slabog valjanja uvaljavši samo 7 od 16 boća. Naime nakon što je  prva tura u kojoj je Jakov izbijao završila rezultat 3:3, do kraja pete ture rezultat bio 17:13 za Celića koji je prednost od četiri poena stekao zahvaljujući uspješnom gađanju bulina 3 od 5. U šestoj turi Jakov se sa pogođene dvije boće i dva bulina vraća u igru poravnanjem rezultata na 19:19 ali u sedmoj turi ne uspijeva uvaljati boću u krug, te Celić ponovno vraća rezultatsku prednost od četiri poena s pogođene dvije boće i jednim bulinom tako da se u osmu turu ulazi rezultatom 23:19. U osmoj  turi Celić uspijeva uvaljati samo jednu boću, te Jakov imao priliku da nakon što je iz dva pokušaja pogodio boću sa dva bulina izjednači rezultat ali u čemu ne uspijeva jer je pogodio samo prvog.   

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „SONKOVIĆ“  6:2 (54:32)

Pojedinac:  Ante Papak – Marko Matić  13:7

Par:  Ivan Prgin*(Denis Skorić), Renato Markoč – Mladen Matić, Dino Vukušić  7:9

Trojka:  Josip Prgin, Jere Miliša, Darko Markoč – Jure Matić, Hrvoje Matić, Mate Matić  13:1

Krug:  Marin Huljev – Josip Matić  20:17

 

U posljednjem 14. kolu  boćari ekipe „Primošten-1“ igrali su protiv ekipe BK „Sonković“, te su izborili zasluženu pobjedu čime su igrom  potvrdili plasman u polufinale dok je potvrdu donio IO BS Šibensko-kninske županije na sjednici koja se održala za vrijeme susreta. Naime nakon utakmice sa BK „Solaris“ otvorilo se pitanje dali su se uz prenesene bodove iz međusobnih susreta prenijeli i rezultati, te poen razlika ili su se prenijeli samo bodovi, a rezultat se računa samo iz zadnjih sedam međusobno odigranih susreta. Naše stajalište je bilo da se kao i u svakom sportu prilikom prijenosa bodova prijenose i svi rezultati i poen razlika, što je potvrdio IO BS uz tri glasa za i dva suzdržana. Pametnom dosta. Što se tiče samog susreta voditelj Alen Papak krug je ovaj puta povjerio kapetanu Marinu Huljev koji je odlično odigrao prvenstveno valjačke ture uvaljavši 12 od 16  boća uz solidno izbijanje pogodivši 8 od 16 boća čime je trasirao put ka ukupnoj pobjedi ekipe „Primošten-1“. Pojedinca je ponovno igrao Ante Papak koji je u odličnoj igri pobijedio Marka Matića. Par su i ovaj puta igrali Renato Markoč i Ivan Prgin ali je  u odnosu na susret protiv „Solarisa“  Ivan loše valjao, te su boćari „Sonkovića“ zahvaljujući izvrsnom Matićevom izbijanju stekli prednost od četiri poena povevši 40 minuta prije kraja susreta rezultatom 5:1. Tada umjesto Ivana u igru ulazi Denis Skorić koji u prve tri ture nije dobro valjao tako da je 20-ak minuta prije kraja par Sonkovića vodio rezultatom 8:2 i kada se činilo da je susret riješen ukazala se prilika za preokret nakon što Matić nije uspio pogoditi Denisovu boću i poništiti bulina tako da je Renato reštao dvije Vukušićeve boće za pet poena i smanjenje rezultata na 8:7. U zadnjem bacanju Denis je izvrsno odvaljao sve tri boće koje je Matić uspješno izbija, a zadnjom boćom Renato nije uspio uvaljati za izjednačenje. Trojka Josip Prgin, Jere Miliša, Darko Markoč je  bez previše muke uvjerljivo dobila mlade snage Sonkovića predvođene odličnim Matom Matić.

T1

BK „PRIMOŠTEN-2“ – BK „ZAGORA“  3:5 (32:48)                                                           

Pojedinac:  Josip Perkov  – Miljenko Petrović  4:13

Par:  Ante Bašić, Roko Skorić  – N.Slavica, J.Ćaleta-Car  1:13

Trojka:  J.Jurin*(V. Čobanov), J.Čobanov, V.Marinov – A.Morić, D.Rak, G.Slavica  10:10

Krug:  Gabriel Lorento Perkov  – Ante Gulin  17:12

BK „PRIMOŠTEN-2“ – BK „ČISTA VELIKA“  6:2 (50:42)                                                           

Pojedinac:  Valentino Marinov  – Neven Storić  13:7

Par:  Ante Bašić, Josip Skorić  – Zdenko Storić, Ante Storić  4:13

Trojka:  Josip Perkov, Križan Skorić, Roko Skorić   – A.Pešić, M.Storić, A.Storić  13:4

Krug:  Gabriel Lorento Perkov  – Zvonimir Storić  20:17

U završnici zimske lige boćari ekipe „Primošten-2“ najprije su u 13. kolu poraženi od prvo plasirane ekipe BK „Zagora“ nakon blijede izvedbe prvenstveno Josipa Perkov u pojedincu koji u prvoj polovici susreta nije uspio naplatiti slabu igru M.Petrović da bi se kod rezultata 4:4 njegova igra u potpunosti raspala tako da do kraja susreta više nije osvojio niti jedan poen. G.L.Perkov je uz ne baš uvjerljivu igru u krugu ipak pobijedio dok su u paru Roko Skorić i Ante Bašić uvjerljivo poraženi. Trojka Josip Jurin, Juraj Čobanov i Valentino Marinov loše je startala u susret, te je je kod rezultata 8:4 za Zagoru nakon polovice proteklog vremena u igru ušao Vinko Čobanov koji je dobrom igrom doprinio neriješenom rezultatu.

U posljednjem 14. kolu u susretu protiv ekipe BK „Čista velika“ napokon se desilo i to prva pobjeda u ovogodišnjem izdanju zimske lige, a najzaslužniji za to su  Gabriela Lorenta Perkov odličnom igrom i pobijedom u krugu, Valentino Marinov izvrsnom igrom  i pobjedom u pojedincu, te iskusni Križan Skorić koji je odličnim valjanjem u trojci uz asistenciju mladih snaga Josipa Perkov i Roka Skorić doprinio uvjerljivoj pobjedi u trojki. Jedini poraz zabilježio je par Ante Bašić i Josip Skorić, a opravdanje imaju u tome što je Josipu ovo bio prvi susret u zimskoj ligi, te se dosta mučio sa valjanjem zbog sporog terena tako da je većinu boća kratio.

T2

Utakmicu polufinala 1. zimske boćarske lige ekipa „Primošten-1“ igra protiv BK „Kijevo““ dana 18.03.2016.god. s početkom u 19,30 sati,  dok je finale izmete  BK „Velebit“ i pobjednika polufinalnog susreta na rasporedu dana 19.03.2016.god. s početkom u 18,30 sati.

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 18 ožujka, 2016 21:50