Primošten do novih bodova preko Baške vode

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 rujna, 2015 09:14

Primošten do novih bodova preko Baške vode

U nedjelju su boćari Primoštena u Baškoj vodi u okviru 2. kola 3. HBL odigrali svoju prvu gostujuću utakmicu, te su simbiozom individualnih sposobnosti svojih najboljih pojedinaca u ovom slučaju Renata Markoč i snazi ekipe u cjelini zabilježili vrijednu pobjedu protiv čvrstih domaćina  rezultatom 14:8.

Prvi dio klasičnih igara boćari Primoštena igraju u sastavu Ante Papak pojedinačno, Darko Markoč, Ivan Prgin par, Josip Prgin, Jere Miliša, Jakov Matošin trojka, te Renato Markoč bližanje i izbijanje u krug. Nakon polovice odigranog vremena stanje na semaforu za boćare Primoštena ukazivalo je na katastrofu jer su u svim disciplinama bilježili rezultatski zaostatak s iznimkom para koji je dobrom igrom pružao otpor domaćim boćarima ne dozvoljavajući im stvaranje veće prednosti. Papak je u pojedincu protiv Darka Grančić uspio stići zaostatak od 5:0 i izjednačiti da bi nakon minute predaha Grančić ponovno preuzeo inicijativu, te susret riješio u svoju korist rezultatom 13:5. Markoč je u krugu imao problema sa valjanjem, ali je iskoristio pruženu šansu domaćeg boćara G.Topić, te u zadnje dvije ture igre rezultatski zaostatak od 3 punta stigao i prestigao za konačnu pobjedu rezultatom 20:17. U trojci pri rezultatu 9:0 za domaćine  voditelj Alen Papak ulazi u igru umjesto neraspoloženog J.Prgin, te odmah uzima bulina domaćim boćarima kojeg odličnim valjanjem uz potporu Matošina i Miliše  do kraja susreta ne ispušta što je u konačnici donijelo rezultatski preokret i pobjedu od 11:9. Par Prgin, Markoč je do samog kraja bio u rezultatskom zaostatku ali je u zadnje dvije ture igre stigao i prestigao minus od tri punta za pobjedu od 9:8. Tako su u igri živaca Primoštenski boćari pokazali svoju snagu i poraz pretvorili u pobjedu povevši nakon prve ture klasičnih igara rezultatom 6:2.

Na gumama Primoštenski boćari ostvaruju još dvije pobjede i povećavaju svoju prednost na 10:4, a bodove su donijeli Renato Markoč izvrsnim preciznim izbijanjem protiv Darka Grančić pogodivši 9 od 11 pozicija za pobjedu od 30:22, te štafeta Ante Papak, Darko Markoč koja je pobijedila 28:25. U brzinskom izbijanju Ante Papak nije bio raspoložen, te je poražen rezultatom 32:26 od domaćeg boćara Frane Vrkić.  

U drugu turu klasičnih igara Primošten ulazi sa velikom prednošću, te rutinirano sa dvije pobjede odličnog Renata Markoč u pojedincu rezultatom 13:4 i izvrsnog para u sastavu Ivan Prgin, Jere Miliša rezultatom 13:7 susret dobiva rezultatom 14:8, a poraze su uknjižili trojka Josip Prgin, Darko Markoč, Jakov Matošin rezultatom 13:1, te mlada nada Josip Perkov u krugu rezultatom 14:12.

U obje dosadašnje utakmice Primoštenski boćari su ostvarili sigurne pobjede unatoč nešto lošijoj igri svojih najboljih pojedinaca Renata Markoč u prvom susretu protiv Trilja i Ante Papka protiv Baške vode, te na taj način pokazali snagu momčadi u cjelini s posebnim naglaskom na igru Ivana Prgin koji se protiv Trilja istaknuo kao džoker s klupe, a u Baškoj vodi odličnim valjanjem u oba para.  

Rezultati 2. Kola

Kijevo – Stivan 12:10, Trilj – Bulin 20:2, Otok – Salona 12:10, Velebit  – Lišane 18:4        

Poredak: Klub: Broj utakmica: Poen razlika: Bodova:
1 VELEBIT 2 20 4
2 OTOK 2 14 4
3 PRIMOŠTEN 2 12 4
4 TRILJ 2 12 2
5 LIŠANE 2 -8 2
6 KIJEVO 2 -10 2
7 BULIN ZEMUNIK 2 -12 2
8 STIVAN 2 -8 0
9 SALONA 2 -8 0
10 BAŠKA VODA 2 -12 0
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 rujna, 2015 09:14