PRIMOŠTEN KUP – GOSPI OD LORETA U ČAST

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2015 11:13

PRIMOŠTEN KUP – GOSPI OD LORETA U ČAST

Za vikend (9. – 10. 5. 2015. ) kada svi  primoštenci slave svoj najveći blagdan Gospe od Loreta, Jedriličarski klub “Primošten” organizira tradicionalnu regatu svojoj zaštitnici.
Regata nosi naziv PRIMOŠTEN KUP – GOSPI OD LORETA U ČAST. Ove godine je obnovljen triple race format regate ili tzv. trobojsko jedrenje. Devet posada će biti razvrstane u tri grupe tako da će se prvi dan (subota) jedriti kvalifikacije, a u nedjelju nakon procesije i mise jedrit će se finalna jedrenja.
Regatavati će se na istim jedrilicama (monotip) Benetau 25 Platu koje su iznajmljene specijalno za ovu priliku. Ovo je inače 10. jubilarna regata za klasu krstaš koju organizira naš klub. Prošle godine se jedrilo od Pescare do  Primoštena, regata Route 48 koja je bila organizirana zajedno sa klubom La Scuffia iz Pescare. S obzirom da su ove godine talijanske kolege odlučile da ove godine neće jedriti do Primoštena uprava kluba je odlučila se vratiti monotip jedrenju te se na taj način etablirati u organizaciji budućih regata u svom akvatoriju.
Nakon regate svi jedriličari će se pridružiti vjerojatno najzanimljivijem primoštenskom vikendu ove godine koji počima u petak malonogometnim turnirom i humanitarnim koncertom za Rebeku Radić, a završava svetkovinom Gospe od Loreta i koncertom klape Sv. Juraj na Rudini.
jeanneau jedrilica jahta

tri pijanca

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2015 11:13