PRIMOŠTEN LIPO KUVA: Nakon Lorentine i Antonijine pobjede, simpatični Anđelko osvojio je prvo mjesto u “Večeri za 5 na selu”

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 prosinca, 2022 10:44

PRIMOŠTEN LIPO KUVA: Nakon Lorentine i Antonijine pobjede, simpatični Anđelko osvojio je prvo mjesto u “Večeri za 5 na selu”

Po struci je pogonski električar, ali nije to obilježilo njegov život već gluma. Anđelko Babačić, pobjednik specijalnog tjedna ‘Večere za 5 na selu’ ima nekoliko zanimljivih crtica iz svog života. Prije svega, već je 47 godina lokalni Djed Božićnjak, uveseljava svoje Dalmatince za božićne blagdane, a aktivan je i kada je gluma u pitanju. To je njegova strast, ljubav, razonoda, ali i posao. “U kazalištu sam od 1961. godine kad sam počeo amaterski glumiti. U 60-ak godina odigrao sam 80-ak uloga i oko 700 predstava i mogu reći da mi je gluma ispunila život”, priznao je Anđelko prije nekoliko mjeseci kada se natjecao u ovom kulinarskom showu, a sve je to ponovio i sada kada je kuhao uoči Božića.

„Poslije onog snimanja promijenilo se dosta toga, više mi nije isto kad dođem na pijacu i tako. Svatko želi malo popričati, komentirati nešto poput toga da su Primoštenci najbolji i sve u tom smislu“, kaže Anđelko koji je prvi put u ‘Večeri za 5 na selu’ kuhao u tjednu s Lorentom, koja je tada pobijedila, no jučer je rekla kako bi voljela da ovaj put pobijedi on.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:

Anđelko je za ulogu u predstavi ‘Hamlet u Mrduši Donjoj’ dobio nagradu za najboljega glumca amatera. „U mom kazališnom stažu stvarno sam imao briljantnih uloga, imao sam oko tisuću izvedbi, stotinjak predstava“, otkriva 77-godišnjak koji je 1988. izumio je stroj za kidanje vreća krumpira te je isti izum unaprijedio 1994., a za svoje je inovacije dobio i Plaketu Grada Šibenika. „Tehnika me oduvijek zaokupljala, u proizvodnji sam bio kao zanatlija. Što se tiče inovacija i izuma, naravno da to malo kasnije dođe, jednostavno to dođe s praksom i stažom. Odličan sam zanatlija i osrednji glumac. Već sam 47 godina Djed Mraz, svaki prosinac sam u tih 47 godina morao biti zdrav i bio sam“, kaže simpatični Anđelko i dodaje što gosti mogu očekivati od njega.

Image

 

Prvi put u ‘Večeri za 5 na selu’ Anđelko je kuhao u tjednu s Lorentom, koja je tada pobijedila, a sada je svojim gostima pripremio predjelo naziva Tvrdo, a mekano, glavno jelo Baba Klara Trudne i desert Jednostavno, a ukusno. Predjelo je dobilo same komplimente, bakalar je svima bio odličan, a i desert je ispao super tako da je Anđelko osvojio 39 bodova i prestigao Lorentu i Dušku!

Večera za 5 na selu

Društvo je uz pjesmu stiglo do večerašnjeg domaćina Anđelka i odmah su nazdravili za ugodnu večer. „Pila sam višnju i bila je mi je baš onako posebna“, komentirala je Marica, a potom su svi zapjevali uz igračku bor koja pjeva!

Image

Večera za 5 na selu

Foto:

Paštetu od bakalara i kravlji sir Anđelko je poslužio za predjelo, a svi su pohvalili kako je to složio na tanjur. „Pogodio je sve unutra, ali kad se pomiješa sa sirom, pašteta je bila još ukusnija“, rekla je Marica, a i Duška i Mario pohvalili su paštetu. „Kod njega sve ima specifičan okus, on to valjda zalije s malo više ljubavi“, zaključila je Lorenta.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:

Nakon bakalara u pašteti uslijedio je onaj u brudetu, a Duška je komentirala kako domaćin škrtari na krumpiru, a ne bakalaru te dodala: „Volim dosta krumpira zato što bakalar ima svoju jačinu i ovaj mu je čak ostao tvrđi, ne znam je li se trebao dulje kuhati ili močiti, ali aroma je bila bogata.“ Mario je bio oduševljen glavnim jelom pa je rekao kako ne pamti kad je pojeo tako dobar bakalar, a i Marici je bilo točno onako kako ona voli.

Kolač od sira i šumskog voća Anđelko je poslužio na kraju večere. „Kolač je bio jako ukusan i baš mi se sviđao, svaka čast“, rekla je Duška, a i ostali su hvalili domaćina. Ubrzo su stigli i vilenjaci, muzika, a i domaćin se odjenuo u Djeda Mraza u kojeg se maskira već 47 godina!

Djed Mraz je podijelio darove, razgalio goste, malo su zapjevali, a potom je uslijedilo proglašenje pobjednika. Na četvrtome mjestu zavrio je Mario, na trećemu Marica, drugo mjesto podijelile su Lorenta i Duška, a pobjednik blagdanskog tjedna je večerašnji domaćin Anđelko! „Najviše bih volio da smo svi petero završili na prvome mjestu, govorim vam to od srca jer to tako osjećam. Hvala svima i mi nastavljamo u istom tonu. Sretan Božić svakome!“ rekao je sretni pobjednik.

Izvor:RTL

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 prosinca, 2022 10:44