Pripremite kišobrane i čizme, danas bi moglo biti grmljavine i tuče

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 svibnja, 2016 11:15

Pripremite kišobrane i čizme, danas bi moglo biti grmljavine i tuče

Ciklonalni poremećaj polako se približava našem području. Kako je i najavljeno, promjena vremena nastupit će tijekom poslijepodneva, a prema kraju dana vjerojatnost za kišu bit će velika, a za područje srednje Dalmacije Meteoalarm izdao je i narančasto upozorenje – javlja Šibenik.in

Jutarnje temperature danas su nešto više u odnosu na protekle dane. Šibenik je tako jutros mjerio 15 stupnjeva, Krapanj i Žaborić 16, a najtoplije je bilo u Rogoznici gdje se temperatura popela preko 17 stupnjeva, dok miljevačko područje mjeri oko 12 stupnjeva Celzijevih.

Pretežno vedro uz naoblaku obilježit će prvi dio dana na šibenskom području. Puhat će umjereno do jako jugo, a poslijepodne će se naoblačiti. Lokalno su mogući neverini, a  temperature zraka kretat će se oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Prema kraju dana vjerojatnost za obilnije oborine bit će sve veća, a vjetar će okrenuti na jak istočni. Jačih grmljavinskih nestabilnosti bit će na širem području Dalmacije, pa je Meteoalarm izdao narančasto upozorenje zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova i tuče, koji bi mogli obilježiti i kraj radnog tjedna.

Kiša-u-primoštenu

 

U petak će se i na kopnu nastaviti promjenjivo vrijeme s mogući jačim pljuskovima, posebice u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju. Na sreću, ciklonalni poremećaj neće se dugo zadržati na našem području, pa će već u subotu, a osobito u nedjelju, biti osjetno toplije i sunčanije.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 svibnja, 2016 11:15