Profesorica hrvatskog jezika i knjižničarka u svojoj školi spojila je naizgled – nespojivo

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 siječnja, 2018 16:11

Profesorica hrvatskog jezika i knjižničarka u svojoj školi spojila je naizgled – nespojivo

Da knjižničarka uči djecu kako osmisliti robota, rijetko ste čuli. Ali i to je pošlo za rukom Amaliji Pancirov iz Primoštena. I ne samo to. Njezini učenici s programiranjem su stigli i do dalekog Šangaja gdje su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u edukacijskoj robotici – piše Dnevnik.hr

Amalija je knjižničarka u Osnovnoj školi Primošten i spojila je nespojivo. “Ja sam profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i knjižničarka sam po struci. Ali tip sam kojega sve zanima”, priča nam Amalija Pancirov, knjižničarka i mentorica.

Dobila je besplatne mBotove Instituta za razvoj inovativnosti, kao i besplatnu edukaciju. I jedina je koja uči djecu robotici u svojoj školi. “Tko ima volju uvijek može naći vremena i načina i djecu s kojom će raditi stvari koje ih zanimaju i koje ih mogu dovesti do velikih rezultata”.

Trenutačno djeca uče spajati led lampice s mikrokontrolorom. “Prihvatim se svih projekata koje objavi Institut za razvoj inovativnosti mladih. Svoje učenike za deset godina vidim kao sretne ljude”, tvrdi Amalija.

Programiranje je male Primoštence odvelo na natjecanje u daleki Šangaj. Znaju kakve robote žele osmisliti

Programiranje je, kaže Amalija, budućnost, iako o tome prije uopće nije razmišljala. No, ima zacrtan cilj. “Moj je cilj da oni budu sretni. Da budu pošteni mladi, sretni ljudi. Moralni”, rekla nam je ova divna inspirirajuća profesorica.

Video reportažu i fotografije razgovora sa prof. Amalijom Pancirov pogledajte na Dnevnik.hr

Piše Mario Jurič

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 siječnja, 2018 16:11