Proslavljen Dan očeva u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 ožujka, 2014 23:41

Proslavljen Dan očeva u Primoštenu

Povodom  (svetkovine) blagdana sv. Josipa i Dana očeva u našem dječjem vrtiću Brat Sunce provedeno je niz aktivnosti kojima smo djecu upoznali s likom  sveca i ulogom očeva… Tijekom upoznavanja ( tog dragog sveca kojeg vole odrasli i djeca)  sv. Josipa , djeca su došla do zaključka: „I Isus je imao tatu koji se brinuo za njega kao što se i moj tata brine za mene…“ Kako se taj dan slavi i Dan očeva , razgovarali smo i o „ulogama“ poslu… oca u njihovim obiteljima. Na pitanja: kako vole provoditi vrijeme i u čemu je njihov tata najbolji.  Marko  je rekao“ Moj tata ima jake mišiće i kad šetamo uz more s mamom i sekom  može me dignuti sve do „neba“, i to mi je najdobrije.“

Djeca su se o očevima kreativno izrazila i u likovnim radovima koje su ukrasili  i darovali  im   za uspomenu  na ovaj svečan Dan. Na sam blagdan, djeca su sa tatama i mama prisustvovali svečanom misnom slavlju u župskoj crkvi sv. Juraj. Pozvali smo i djecu dječjeg vrtića Bosiljak, pa su nam se pridružili sa roditeljima.  Euharistijsko slavlje predvodio je naš župnik don Jurica Petković koji je uputio i nekoliko poticajnih misli: „Sveti Josip je bio tih, skroman  i marljiv radnik i kao  takav  vjerno je služio svojoj obitelji. Te vrline (vrednote) trebali bismo ponovno oživjeti i staviti u prvi plan…“ Preko misnog slavlja djeca su ovoj svetkovini dala doprinos recitacijama, pjesmom i plesom kojima su izrazili svoju ljubav i zahvalnost Bogu na očevima a mame čitanjima i pjesmom. U pomoć nam je „priskočila“ i časna Benjamina.

Najdirljivije je bilo čuti od najmlađih stihove:

„Volim te tata, volim do neba,

ti si uz mamu sve što mi treba!“ – koji su na licima prisutnih izmamili i poneku suzu radosnicu.

Poslije euharistijskog slavlja nastavili smo druženje ispred Crkve uz „čašicu“ razgovora i slastice koje su mame za ovu svečanost pripremile.

Autor: časna sestra Ružica Nimac

 

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 ožujka, 2014 23:41
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*