BRAVO PRVACI !!!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 lipnja, 2015 13:21

BRAVO PRVACI !!!

Nakon što su Boćari Primoštena u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka 1. Županijske boćarske lige u Piramatovcima odigrali nerješeno sa istoimenom ekipom domaćina, jučer su na svom boćalištu pobjedili rezultatom 16:6 (176:135) i postali prvaci 1. Županijske boćarske lige , te izborili plasman u 3. Hrvatsku boćarsku ligu srednja dalmacija.

prvaci (3)


Iako su rezultatski gledano boćari Primoštena ostvarili sigurnu i uvjerljivu pobjedu jučer se na boćalištu Marina lučica odvijala prava drama i do samog kraja susreta nije se znao pobjednik. Naime nakon prvog dijela klasičnih igara rezultat je bio 6:2 za boćare Primoštena, a pobjede su ostvarili Renato Markoč u krugu ptotiv Marka Maretić rezultatom 22:12, Ante Papak u pojedincu protiv Ante Podrug izvrsnom igrom u drugoj polovici susreta kada je rezultatski zaostatak od od 8:2 pretvorio u pobjedu rezultatom 13:8, te trojka u sastavu Josip Prgin, Darko Markoč i Jakov Matošin koji su suverenom igrom susret riješili u svoju korist rezultatom 13:3. Par Marin Huljev i Roko Skorić /Alen Papak/ susret gubi tezultatom 13:3.

prvaci (1)

Na gumama pobjede za Primošten ostvaruju izvrsni Ante Papak pogodivši 39 od 44 izbačene boće, te štafeta Ante Papak, Roko Skorić rezultatom 30:25 dok je Renato Markoč u preciznom poražen rezultatom 21:5 od Ivana Maretić. Sa osvojena četiri poena na gumama primoštenski boćari povećavaju svoju prednost, te u drugi dio klasičnih igara ulaze sa rezultatom 10:4, a za ukupnu pobjedu i slavlje potrebna im je pobjeda u jednoj disciplini.

prvaci (4)

U drugom dijelu klasičnih igara voditelj primoštenske ekipe Alen Papak na terene postavlja sljedeći sastav pojedinac Renato Markoč, par Darko Markoč, Denis Skorić, trojka Josip Prgin, Ivan Skorić i Marin Huljev, te krug Jakov Matošin koji unatoč odličnom rezultatu od 19 poena ne uspjeva pobjediti, te susret završava rezultatom 20:19 za Antu Podrug. Nakon što su gosti pobjedom u krugu rezultat smanjili na 10:6 stanje na semaforu nije pokazivalo kakva će se drama odvijati do kraja susreta jer je Renato Markoč u pojedincu odličnom igrom stekao prednost od četiri punta i vodio rezultatom 7:3, trojka je također dobro igrala pogotovo kapetan Marin Huljev , te je povela rezultatom 6:1 dok je par lošim otvaranjem susreta ali i izvrsnim gađanjem Branka Bratića koji do tada nije promašio boću bio na pragu poraza jer je gubio rezultaom 7:2. Pobjeda u krugu gostujućim boćarima kao da je bila dodatni poticaj da mogu pobjediti u svim disciplinama , te se pola sata prije kraja susreta umalo sve okrenulo u njihovu korist jer je u pojedincu Ivan Maretić odličnom igrom smanjio rezultata na 7:6, gostujuća trojka je uspjela izjednačiti rezultat na 6:6 ali je i uz malo više sreće već tad mogla i povesti dok je stanje u paru bilo nepromjenjo jer su gosti sigurno vodili rezultatom 9:3. Međutim za konačno slavlje pobrinu se Renato Markoč koji je unatoč velikom pritisku odličnim valjanjem u dvije ture igre stekao prednos od pet punata da bi na kraju pobjedio rezultatom 13:6. U zadnjih pola sata igre situacija u paru se počela mijenjati u korist Primoštena da bi na kraju poraz pretvorili u pobjedu rezultatom 10:9, trojka je također u posljednju turu igre ušla sa rezultatom 8:7 za goste ali je kao i par uspjela osvojiti dva poena i pobjediti rezultaom 9:8, za ukupnu pobjedu 16:6, te je slavlje moglo početi.

prvaci (5)

Boćari Primoštena su u samo dvije godine postojanja tj. od kada se ponovno osnovao klub najprije postali prvaci 2. Županijske lige, a sa ovom pobjedom i prvaci 1.Županijske lige, te će nakon više od dvadeset godina igrati u 3. Hrvatskoj boćarskoj ligi – srednja dalmacija.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 lipnja, 2015 13:21