PRVENSTVO ŽUPANIJE U BOĆANJU

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 21 studenoga, 2015 11:37

PRVENSTVO ŽUPANIJE U BOĆANJU

Mladi boćar BK „Primošten“ Gabriel Lorento Perkov županijski viceprvak u disciplini bližanje i izbijanje u krug.

Mjesec studeni već po tradiciji u boćarskom kalendaru rezerviran je za županijsko prvenstvo po disciplinama, pa se tako i ove godine u boćarskoj dvorani ex. vojarna „Bribirski knezovi“ u Šibeniku natječu boćari iz gotovo svih županijskih klubova.

Do sada su odigrane discipline par klasično, te bližanje i izbijanje u krug u kojima su boćari BK „Primošten“ zabilježili odlične rezultate posebno u disciplini krug u kojoj je naš mladi boćar Gabriel Lorento Perkov u konkurenciji 48 boćara izborio finale u kojem je poražen od  Marka Skeje iz BK „Croatia“ rezultatom 26:21. Do četvrt finala Gabriel je odigrao tri faze natjecanja po skupinama, te je u 8 partija zabilježio 6 pobjeda i 2 poraza. Sam plasman među osam najboljih za Gabriela je bio ogroman uspjeh ali on tu nije mislio stati, te je u četvrtfinalu pobijedio Josu Bašića iz BK „Solaris“ rezultatom 21:19, a u polufinalu Dragana Rak iz BK „Zagora“ rezultatom 19:15 i zasluženo izborio finale u kojem je odličnom igrom parirao iskusnom Skeji sve do zadnje osme ture u koju su ušli sa rezultatom 20:20, a u kojoj je Gabriel valjao, te je u krug uvaljao samo prvu boću dok je Skejo sa pogođene dvije boće i dva bulina na kraju uvjerljivo slavio rezultatom 26:21. Osvojenim prvim mjestom Skejo je izborio plasman na državno natjecanje koje se igra 5. i 6. prosinca u Buzetu.

U disciplini par klasično boćari BK „Primošten“ Ante Papak i Renato Markoč su među 32 para nakon tri kola igre po skupinama očekivano izborili plasman u polufinale u kojem su pobijedili par BK „Sonković-1“ Luku Matić i Marka Matić rezultatom 12:6, a u finalu su poraženi od Vitomira Bratić i Dragana Jurica para BK „Croatia-4“ rezultatom 11:6, te su i ove godine propustili priliku osvojiti prvo mjesto poglavito nakon što su u grupnoj fazi ispali prošlogodišnji županijski prvaci i državni viceprvaci Ivan Jurković i Davor Begura iz BK „Croatia“. Unatoč porazu u finalu boćari BK „Primoštena“ će uz boćare BK „Croatia“ sudjelovati na državno natjecanje koje se igra u Povljani na otoku Pagu dana 12. i 13. prosinca.

U natjecanju discipline pojedinačno klasično koje je započelo u petak 20. studenog među 64 prijavljena igrača sudjeluje i 16 boćara BK „Primošten“, a na državno natjecanje koje će se odigrati 19. i 20. prosinca u Dubrovniku idu tri predstavnika našeg saveza. Disciplina preciznom izbijanje u kojoj je 2014.god. naš boćar Marin Huljev zauzeo odlično treće mjesto na rasporedu je 28. i 29. prosinca, a na državno natjecanje koje se također igra u Buzetu ide jedan predstavnik našeg saveza.    

  bocari

     

 

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 21 studenoga, 2015 11:37