SJAJNOM IGROM PROTIV „KIJEVA“ BOĆARI „PRIMOŠTENA-1“ IZBORILI FINALE ZIMSKE LIGE

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 ožujka, 2016 18:05

SJAJNOM IGROM PROTIV „KIJEVA“ BOĆARI „PRIMOŠTENA-1“ IZBORILI FINALE ZIMSKE LIGE

Sinoć su boćari ekipe „Primošten-1“ u polufinalu 1.zimske boćarske lige pred punim tribinama boćarske dvorane „Bribirski knezovi“ sjajnom igrom cijelog tima pobjedlili odličnu ekipu BK „Kijevo“ rezultatom 8:0, te su izborili finale protiv prvo plasirane ekipe BK „Velebit“, a  koje se gra danas s početkom u 18,30 sati.

 

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „KIJEVO“  8:0 (62:39)

Pojedinac:  Ante Papak – Marko Gojević  13:8

Par:  Jakov Matošin, Marin Huljev – A.Ercegovac, S.Radić  11:6

Trojka:  Darko Markoč, Jere Miliša, Josip Prgin – I.Gojević, S.Gojević, M.Maloča  13:5

Krug:  Renato Markoč – Željko Gojević  25:20

U polufinalu 1. zimske boćarske lige protiv odličnih Kijevljana boćari ekipe „Primošten-1“ odigrali su svoju najbolju utakmicu ovogodišnjeg izdanja zimske lige, te su zasluženo izborili plasman u finale protiv prvo plasirane ekipe BK „Velebit“ iz Benkovca. Voditelj Alen Papak za ovaj susret glavne uloge podjelio je Anti Papku u pojedincu i Renatu Markoču u krugu, koji su pobjedama protiv odličnih protivnika kao što su Marko Gojević i Željko Gojević trebali osigurati minimalno nerješen rezultat dok je trojka u satavu Darko Markoč, Jere Miliša i Josip Prgin protiv tvrdih Kijevljana imala zadatak da napada pobjedu i osigura finale. Kako su parovi u ovogodišnjoj zimskoj ligi boćarima Primoštena bila najlošija disciplina voditelj Alen Papak je odlučio da na temelju prikazane igre u krugovim iz prethodna dva susreta protiv BK „Solaris“ i BK „Sonković“ u par postavi Jakova Matošin i Marina Huljev. U pojedincu Ante Papak odlično otvora susret, te je poveo rezultatom 9:0, da bi se Marko Gojević nakon minute odmora u potpunosti vratio u susret, te je u tri bacanja smanjio rezultat na 9:8. Sljedeće bacanje bilo je ključno za Antu jer se najprije spasio poništavanjem bulina, da bi u ponovljenom osvojio ključan poen kojim je bilo rijšeno pitanje pobjednika. Renato Markoč je solidnom igrom u krugu do šeste ture držao izjednačenje iako je u četvrtoj turi uvaljavši samo dvije boće u krug dao priliku Željki Gojević da nakon pogođene dvije boće gađa dva bulina i mogućnost da se odvoji na četiri poena razlike ali Željko iste ne uspjeva pogoditi. U šestoj turi Renato je s pogođene dvije boće i jednim bulinom poveo 18:16, da bi u sedmoj uvaljao sve četiri boće u krug za povećanje prednosti na 22:19 čime je riješio pitanje pobjednika prije zadnje osme ture. Trojka Darko Markoč, Jere Miliša i Josip Prgin odmah na početku susreta tj. u drugom bacanju slomila je trojku Kijeva kada su nakon početnog vodstva od 1:0 osvojili pet poena tako da su odličnom igrom suret sigurno priveli kraju. Par Jakov Matošin i Marin Huljev su nakon dva bacanja bulina od toga jedno ponovljeno gubili rezultatom 5:0, te je voditelj Alen Papak bio primoran uzeti minutu odmora da bi potom Jakov i Marin zagospodarili terenom, te do kraja susreta odličan par Kijeva više nije imao šanse osim što su na svoj konto dodali još jedan poen, a šansu za ublažavanje poraza uskratio im je Jakov poništavanjem bulina na drugoj crti nakon isteka vremena predviđenog za igru.

Danas u 16,30 sati u finalu 2.zimske lige sastaju se BK „Zagora“ i BK „Čista velika“, a potom u 18,30 sati u finalu 1.zimske lige BK „Primošten-1“ i BK „Velebit“.  

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 ožujka, 2016 18:05