Sljedeći tjedan vrlo toplo, izvadite kupaće iz ormara!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 12 svibnja, 2014 21:51

Sljedeći tjedan vrlo toplo, izvadite kupaće iz ormara!

Protekli vikend bio je natprosječno topao: u Lipiku, Slavonskome Brodu i Metkoviću živa je dosegla 28°C

Ovaj tjedan bit će prohladan i vjetrovit, temperature će mjestimično pasti i za više od 10 °C, a u višem gorju bit će i snijega, prenosi Tportal.

Dugo najavljivan dolazak vlažnijeg i hladnijeg zraka već jučer poslijepodne, posebice noćas, uzrokovao je mjestimične obilnije pljuskove i grmljavinu te prolazno jak, gdjegod i olujni vjetar, a u gorju je zabijelilo, piše u svojem Meteo kutku meteorolog Zoran Vakula. Meteorološki motritelj DHMZ-a u Delnicama je jutros izmjerio dva centimetra snijega, a na Zavižanu četiri centimetra. Sljedećih dana vjerojatno će pasti još poneki centimetar, a sigurno će biti i kiše i dosta vjetra, osobito od srijede do petka. Stoga sezona kupanja za većinu još neće početi u ovome tjednu jer će temperatura mora biti oko 20°C, kao primjerice jučer u Malinskoj

mala raduca, more, uvala, primošten

No već sljedeći tjedan ima opravdanja nadati se brojnijim kupačima jer će vrlo vjerojatno vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno viša nego u ovome tjednu, pri čemu će se i more zagrijavati, piše Vakula.

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 12 svibnja, 2014 21:51