FOTO – VIDEO – Uspješno odrađen spektakl u Primoštenu – Hajduk vs Shakhtar

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 svibnja, 2022 18:27

FOTO – VIDEO – Uspješno odrađen spektakl u Primoštenu – Hajduk vs Shakhtar

U subotu 14.05. u goste našem malom klubu u naše malo misto došla je delegacija i škola nogometa velikog FC Shakhtar Donetska.

Dio škole nogometa kluba osvajača europske lige i redovitog sudionika lige prvaka trenutno boravi u Splitu, gdje su smješteni na poziv Darija Srne, a sve zbog općepoznate situacije u njihovoj zemlji.

Preko zajedničkog prijatelja Frane Bućana stupili smo u kontakt sa njima te organizirali sportsko-zabavno cjelodnevno druženje u Primoštenu.

U goste nam je došlo preko 80 djece iz njihove škole nogometa, njihova delegacija koja boravi u Splitu te roditelji (sveukupno preko 110 ljudi).

Dugo vremena je cijeli ovaj događaj bio pod znakom upitnika, jer sama organizacija ovog događaja traži velike i financijske i ljudske resurse.

Da smo išli sami u ovakvu organizaciju teško da bi išta uspjeli napraviti, ali opet se pokazalo da kad se svi udružimo možemo čuda napraviti.

Sportski dio smo organizirali kod nas na igralištu kod OŠ Primošten, a odigrala su se 2 mini turnira u kategorijama 2008. i 2010. S obzirom na velike vrućine za sve sudionike i publiku smo osigurali hladne napitke kako bi lakše izdržali na velikim vrućinama.

U mlađoj kategoriji smo imali 2 ekipe kao i Shakhtar, te su odigrane polufinalne utakmice između naših i Shakhtarovih ekipa, i u oba susreta su uvjerljivo slavili ukrajinci te su u konačnici finale igrala dvije ekipe Shakhtara a za treće mjesto dvije naše ekipe.

Turnir starijih generacija je bio uvelike zanimljiviji, igrale su 3 ekipe (jedna naša i dvije ekipe Shakhtara). Naši su mali igrači pružili dvije odlične predstave (pogotovo prva utakmica) kao što smo i očekivali.

Prvi susret je završio bez pobjednika rezultatom 2:2, dok su u drugom susretu naši mali junaci poraženi rezultatom 2:3. Sve u svemu dvije izuzetno dobre utakmice naših igrača kojima su oduševili i nas i publiku i roditelje.

Nakon što je završio sportski dio dana prebacili smo se na plažu Mala raduča gdje su se za naše goste iz Ukrajine  i za našu djecu spremale pljeskavice, srdele, pašta s tunom te za kraj dana i pizze. S obzirom na vrućine cedevita i voda (a za odrasle i pivo) je također bilo osigurano za sve koji su došli.

I djeca  i odrasli su uživali u moru i suncu, odbojci na pijesku, nogometu i sl., a kako popodnevni (zabavni) dio programa ne bi prošao bez sporta pobrinuli su se naši posebni gosti – ekipa Special Hajduk sastavljena od igrača s sindromom Down.

Čim su se pojavili na plaži odmah su pokazali neizmjerno veselje i sreću čime su podigli raspoloženje kod svih.

Nakon što su se smjestili, malo odmorili, popili kavicu svi zajedno smo se uputili na igralište Color set gdje se odigrala spektakularna utakmica između ekipe Special Hajduk i Shakhtar Donetsk.

Nakon što su ukrajinci kroz čitav dan bili uspješni i bez poraza naišli su na jačeg i boljeg protivnika, i u tom susretu nisu mogli doći do pobjede. Odlična ekipa Special Hajduk pružila je odličnu partiju i došla do pobjede (iako su imali i dva kaznena udarca koje nisu iskoristili) te su zaslužili gromoglasan pljesak cjelokupne publike.

Nakon tog spektakla vratili smo se na plažu na zajedničku večeru i druženje uz glazbu.

Moramo se zahvaliti našim gostima iz ukrajine na dolasku, nadamo se da im je bilo lijepo i dobro ( potrudili se stvarno jesmo pa se nadamo da je sve bilo u najboljem redu).

Za kraj se moramo zahvaliti svima koji su se uključili i uvelike pomogli u organizaciji ovog za nas velikog događaja, ide velika zahvala svim pojedincima, udrugama, volonterima, TZ i Općini Primošten bez kojih organizacija ovakvog događaja na ovakav način ne bi bila moguća.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 svibnja, 2022 18:27