Stabilizacija vremena – sunčano uz niže temperature

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 studenoga, 2014 12:22

Stabilizacija vremena – sunčano uz niže temperature

Jadran

Četvrtak će biti uvod u potpuno stabilnu drugu polovicu tjedna. Prevladavat će vedro cijeloga dana. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje i pojačana bura i tramontana, navečer podno Biokova jaka bura. Bit će još malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

Pretežno vedro bit će tijekom petka. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 12°C. Najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 11 ponegdje u zaobalju do 17°C ponegdje u južnoj Dalmaciji.

Foto-dana-rujan-primošten8

Foto: Luigi Shkreli/PrimoštenPlus

Vedro ili pretežno sunčano bit će i tijekom subote. Puhat će slaba, rijetko gdje umjerena bura i tramontana, u Dalmaciji popodne prolazno slab vjetar zapadnih smjerova. Bit će za oko stupanj toplije u odnosu na petak.

Pretežno sunčano, ponegdje i vedro bit će i tijekom nedjelje. Puhat će slaba do umjerena bura, danju u Dalmaciji i slab jugozapadnjak i zapadnjak. Navečer će bura biti u jačanju, osobito podno Velebita gdje će biti jaka s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature zraka od 12 do 17°C.

Foto-dana-kolovoz493

Foto:Luigi Shkreli/PrimoštenPlus

Unutrašnjost zemlje

U nastavku tjedna suho i stabilno. Jutra će biti hladnija pa u drugoj polovici tjedna nije isključen slab mraz i magla, osobito u danima vikenda. Danju će biti sunčanih razdoblja osim u slučaju dugotrajne magle ili niske naoblake. Čini se da bi sredinom tjedna dnevna temperatura sa sunčanim razdobljima još uvijek bila oko 10°C, ali onda prema kraju tjedna i popodneva će biti postupno hladnija, osobito u nedostatku sunca.

Izvor: Crometeo.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 studenoga, 2014 12:22