Stigla je najavljena promjena vremena koja donosi oblačnije, kišovitije, vjetrovitije i hladnije vrijeme

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 12 listopada, 2020 09:00

Stigla je najavljena promjena vremena koja donosi oblačnije, kišovitije, vjetrovitije i hladnije vrijeme

U Šibeniku izmjerena temperatura zraka u 9 sati iznosila je 17 Celzijevih stupnjeva. Stigla je najavljena promjena vremena koja donosi oblačnije, kišovitije, vjetrovitije i hladnije vrijeme, a mjestimice su moguće i obilnije oborine. Ni sljedeći tjedan se ne može izdvojiti dan bez mjestimične kiše.

Obilne kiše bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a prema kraju dana u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Na sjevernom Jadranu kiša i grmljavina ponegdje mogu biti izraženiji, uz lokalno i više od 60 litara kiše po četvornom metru. Bit će hladnije. Nakon jakog i olujnog juga uz obalu će prema kraju dana zapuhati jaka, na udare i olujna bura – prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Vjetrovito će biti i na srednjem Jadranu, uz jako i olujno jugo te umjereno valovito i valovito more. Uz postupan porast naoblake povremeno će biti kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a mjestimice obilna kiša moguća je ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije, osobito prema kraju dana.

Kiša će na jug Hrvatske stići najkasnije pa će uz promjenjivu naoblaku najviša dnevna temperatura zraka biti oko 22 °C. Zapuhat će umjereno i jako jugo, prema kraju dana i vrlo jako.”

U novome tjednu promjenjivo…

– Na Jadranu u ponedjeljak vjetrovito uz jaku i olujnu buru, ali na jugu i kišovito, gdje će još u početku puhati jako jugo. Kratkotrajno smirivanje vremena vrlo je vjerojatno u utorak, a od srijede ponovno kiša i jugo – prognozirala je Plačko-Vršnak.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 12 listopada, 2020 09:00