Stiže jače naoblačenje sa sjeverozapada, bit će kiše i grmljavine, od nedjelje posvuda osjetno hladnije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 rujna, 2015 19:22

Stiže jače naoblačenje sa sjeverozapada, bit će kiše i grmljavine, od nedjelje posvuda osjetno hladnije

Ova je subota posljednji dan toplinskog vala koji je proteklih tjedan dana vladao Hrvatskom. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana će biti djelomice, u Slavoniji i Dalmaciji i pretežno sunčano. U zapadnim i sjeverozapadnim krajevima već su popodne mogući kratkotrajni pljuskovi, a jače naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu i grmljavinu očekuje se krajem dana i u noći na nedjelju.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadni, a krajem dana na sjevernom dijelu bura. Najviša temperatura od 23 do 28, a u Dalmaciji i na krajnjem istoku od 29 do 34°C, piše.

U nedjelju u noći i ujutro jače naoblačenje s kišom te pljuskovima i grmljavinom, osobito u Slavoniji i Dalmaciji. Osjetno će osvježiti, a razvedravanje se očekuje već prijepodne na sjevernom Jadranu, poslijepodne i u sjeverozapadnim predjelima. Vjetar slab do umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu će se jaka bura sa sjevera širiti prema jugu.

Minimalna temperatura od 11 do 16, na Jadranu 17 do 21, a najviša dnevna od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25 °C.

Početkom sljedećeg tjedna pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti je moguća i kratkotrajna jutarnja magla. Sredinom tjedna prolazno naoblačenje s kišom. Temperatura bez znatnije promjene.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 rujna, 2015 19:22