Stiže lito !!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 svibnja, 2018 21:59

Stiže lito !!

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, te barem djelomice sunčano, osobito na kopnu i nestabilno. Gotovo ljetnu temperaturu uzrokuje dotok topline s juga, a manjak stabilnosti atmosfere posljedica je pak pritjecanja vlage. Osim zraka, i more se već ugrijalo na vrijednosti prikladne pravom ljetu – temperatura je već ponegdje i 24, 25 °C, piše HRT.
U Dalmaciji se očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho, a u njezinoj unutrašnjosti poslijepodne je velika vjerojatnost lokalnih pljuskova i grmljavina. Ujutro burin, a danju slab do umjeren maestral, uz najvišu temperaturu zraka oko 28 °C. More većinom malo valovito.

srcani udar, plaža primošten

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a mogućnost za lokalni pljusak postoji u Konavlima. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, poslijepodne zmorac, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura i do 29 °C.
Od srijede se očekuje iznadprosječno toplo, mjestimice i vruće, ali i nestabilno vrijeme.
U nastavku tjedna na Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne je duž obale mala vjerojatnost za koju kap kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u petak će biti vjetrovitije.
Na kopnu sljedećih dana nestabilno, a uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice jači razvoj oblaka i pljuskovi s grmljavinom, u početku vjerojatniji na zapadu i u unutrašnjosti Dalmacije, zatim i na istoku. Bit će barem djelomice sunčano, ponegdje i uz kratkotrajnu jutarnju maglu.
Slično se vrijeme nastavlja i idućih nekoliko dana. Prevladavajući utjecaj anticiklone uz pritjecanje toplijeg zraka s juga podržavat će i dalje iznadprosječno visoke temperature zraka. Najtoplije će biti sredinom tjedna kada će temperature zraka ponegdje doseći i 32°C.
Tople će biti i noći, osobito na Jadranu s temperaturama oko ili iznad 20°C. U unutrašnjosti će minimalne temperature biti između 14 i 17°C, a svježije samo u gorskom područjima.
Atmosfera ipak i dalje neće biti posve stabilna, stoga će se u poslijepodnevnim satima i dalje pojavljivati lokalni pljuskovi, najviše u gorskom području, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, piše HRT.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 svibnja, 2018 21:59