Stiže nam pogoršanje vremena uz kišu

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 veljače, 2020 09:36

Stiže nam pogoršanje vremena uz kišu

Jačanje juga i porast naoblake uvod su u pogoršanje vremena koje će nas zahvatiti sutra

Danas će jugo na cijelom području dodatno pojačati te od sredine dana na moru biti umjereno jako. Uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme temperature zraka će biti slične današnjima ili će se nezantno sniziti.

U srijedu i četvrtak očekuje nas glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme te povremenu kišu koja lokalno može biti praćena grmljavinom, a u najvišem gorju susnježicom i snijegom. Jugo će u prvom dijelu srijede zamjeniti umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak s kojim će nakon još ugodnih dnevnih temperatura zraka u noći osjetno zahladiti uz pad temperatura koje će se tijekom četvrtka kretati od 5 do 10°C.

Prolazna stabilizacija vremena u drugom dijelu četvrtka će biti kratkotrajna jer će zbog premještanja novog frontalnog poremećaja u petak prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Uz jugo koje će biti umjereno do umjereno jako temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 6 do 12°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda iako ćemo se nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka prevladavati će djelomice do pretežno sunčano i suho vrijeme. Uz umjereno jugo temperature zraka će dodatno porasti i kretati se od jutarnjih 10 do maksimalno dnevnih 17°C, javlja Šibenik meteo. 

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 veljače, 2020 09:36