SVI U PRIMOŠTEN NA 3. PRIMOŠTENSKU BICIKLIJADU

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 3 svibnja, 2015 12:26

SVI U PRIMOŠTEN NA 3. PRIMOŠTENSKU BICIKLIJADU

SVI U PRIMOŠTEN NA 3. PRIMOŠTENSKU BICIKLIJADU

 

Prva nedjelja u svibnju rezervirana je ove godine za 3. primoštensku biciklijadu koju organizira Biciklistički klub Primošten povodom svog trećeg rođendana pod pokroviteljstvom Općine Primošten i Turističke zajednice Primošten te uz nesebičnu potporu brojnih tvrtki i pojedinaca. Primoštenska biciklijada je poznata među biciklistima, rekreativcima, djecom i lokalnim stanovništvom kao fešta bicikli, natjecanja za najmlađe, druženja uz hranu i piće sa glazbom uživo te uvijek napetom bogatom lutrijom.

Službeni početak biciklijade je u 9 sati ujutro od kada počinju i prijave na lokaciji plaža Mala Raduča. Uz prijavu se dobiva startni broj i prigodna biciklistička boca, a svatko pri prijavi može birati želi li za iznos od 10 kuna sudjelovati sa svojim startnim brojem u lutriji. U 11:30 sati starta Velika biciklijada u dužini od 21 km koja se vozi selima primoštenskog zaleđa (Primošten – Supljak – Prhovo – Podgreben – Draga – Supljak – Primošten). Napominjemo da je ruta cijela asfaltirana te da zahtjeva određenu fizičku spremnost. U selu Draga će biti okrijepna stanica sa hranom i pićem te će se pričekati sa dolaskom svih sudionika nakon čega slijedi povratak u Primošten. Dolaskom na plažu (oko 13:00h) slijedi start Male biciklijade koje se vozi samo ulicama Primoštena. Za vrijeme trajanja Velike biciklijade na sportskom igralištu će se održati razna natjecanja u spretnosti za najmlađe bicikliste za koja će biti nagrađeni medaljama. Nakon što se odvezu sve rute i odigraju sva natjecanja slijedi zakuska od plodova mora i nastup grupe «Dišpet». Na samom kraju programa slijedi lutrija koja će brojati preko 20 poklona od kojih ističemo tri bicikle i vikend za četvero u luksuznim apartmanima Golden Rays. Druženje i zabava uz glazbu će se nastaviti do noćnih sati.

Za vrijeme trajanja ove manifestacije i nakon nje BK Primošten sudjeluje u akciji «ŽIVOT NEMA CIJENU» kojom se prikupljaju sredstva za odlazak na operaciju u SAD naše sumještanke Rebeke. Sredstva će se prikupljati donacijom 5 kn prilikom posjete točionicima piva, donacijom u kutije postavljene na plaži Mala Raduča te pozivom na broj 060 9202 (6,25 kn PDV uključen).

Nadamo se da ćemo uz rekreativnu vožnju, druženje i zabavu sakupiti i značajna sredstva neophodna za izlječenje naše Rebeke.

A sada nazovi 060 9202 i vidimo se u nedjelju na plaži u Primoštenu…

Fotogalerija lanjske biciklijade:

 

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 3 svibnja, 2015 12:26