Temperature u porastu – Slijede vrući dani

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 srpnja, 2016 12:53

Temperature u porastu – Slijede vrući dani

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme, vrlo toplo i vruće, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U gorju je vrlo mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. Vjetar slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od28 do 33 stupnja Celzijusa.

Toplinski val pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti dovest će do toga da ćetemperature idućih dana i na kopnu i na moru još porasti, tako će tamo negdje u ponedjeljak i utorak temperatura na kopnu biti oko 35, 36 stupnjeva, ni na moru neće biti puno niža – tek možda stupanj dva… Zbog ovih visokih temperatura, ali i ukupnog osjećaja koje će vrijeme ostavljati na nas, u danima pred nama biometerološke prilike će biti nepovoljne.

Ovu stabilnu situaciju možemo zahvaliti anticikloni pod čijim utjecajem ćemo se i dalje nalaziti.

S obzirom da je za većinu slobodan dan, a temperature mora su ugodne, osvježenje od ovih vrućina svi koji su u mogućnosti mogu potražiti na plaži.

PrimoštenPlus dron Luigi_17

Ove vrućine neće dugo potrajati već će u srijedu biti nešto nestabilnije, a uz povremene pljuskove i grmljavinu temperatura će se ipak malo sniziti,bit će oko 30 stupnjeva, ni to nije baš ugodno, ali je ugodnije od 35.

I na Jadranu početkom tjedna sunčano i vruće, idućih dana će i noći biti vrlo tople s oko 25 stupnjeva. Zatim će i ovdje u srijedu biti nestabilnije i to osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i pljuskova s grmljavinom.

Dakle, sunce je i dalje jako pa se pažljivo izlažite njegovim zrakama, a u najtoplijem dijelu dana ga izbjegavajte koliko je to moguće.

Izvor:Dnevnik.hr
F
oto: Luigi Shkreli

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 srpnja, 2016 12:53