Tonku prati preko 20 000 ljudi

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 lipnja, 2022 10:35

Tonku prati preko 20 000 ljudi

Tonka Čobanov o kuhanju nije znala ništa, a danas je upravo zbog toga prati preko 20 tisuća ljudi

Ova 35-godišnjakinja iz Rogoznice po struci je odgajatelj predškolske djece, a upravo je trudnoća na zadnjoj godini fakulteta sve preokrenula i Tonki je kuhanje postala strast.

– O kuhanju i pečenju nisam znala ništa, a iskreno nije me ni zanimalo. Mama je bila ta koja je bila glavna u kuhinji, a kod mene se sve preokrenulo u trudnoći na zadnjoj godini fakulteta kad sam počela kuhati i peći. Mama, svekrva i internet bili su mi glavni pomagači i savjetnici, a od onoga ‘ajme, moram kuhati’, došlo je do toga da u kuhanju guštam. Što se tiče profila ‘Tonkina kužina’, on se ‘zakotrljao’ kad me prijateljica uvjerila da otključam dotad zatvoreni profil i stavim ga na javno kako bi i drugi vidjeli moje recepte. I tako je sve krenulo. U koroni smo svi bili u kućama, imali više vremena za kuhanje, a broj pratitelja je samo rastao – priča nam.

Na svojem profilu dijeli recepte za slatka i slana jela, ali ipak slastice su ono u čemu uživa i one prevladavaju u njezinim objavama. Pečenje ju opušta, a ujedno može i pokazati svoju kreativnu stranu.

– Znate ono kad vam se osmijeh razvuče na spomen slastica? E tako je kod mene. Obožavatelj sam slatkog i mogu kazati da sam pravi gurman, a publika na mojem profilu ujedno i najbolje reagira na recepte slastica. A što se tiče najdražeg jela, mislim da ne poznajete većeg obožavatelja šalše od poma od mene, na tome mogu živjeti. Što se tiče slatkog, volim sve, prednosti ipak dajem čokoladi, a mađarica mi je tiha patnja – otkriva nam.

Kao odgajateljica radila je 13 godina, a nakon očeve smrti, suprug i ona odlučili su nastaviti obiteljski posao u ugostiteljstvu i jednostavno nije stigla sve. Posao odgajatelje voli i zimi odradi pokoju zamjenu, dok ljeti joj je teško kombinirati Instagram i posao u restoranu. Majka je dvoje djece i s njima dosta vremena provodi u kuhinji, kod njih je uvijek veselo i stalno netko reže, maže i jede.

– Petak je naš dan za pizzu koju svi zajedno radimo, super se zabavljamo i to je već postala neka naša tradicija. Uključivanje djece u kućanske poslove je mnogo više posla za roditelje, ali jako dobro utječe na njihov razvoj, samopouzdanje, disciplinu i odgovornost – smatra.

Na svojem profilu osim fotografija hrane, dijeli i one iz svakodnevnog života te pratiteljima daje uvid u svoj privatni život.

– Treba paziti i dozirati informacije koje se dijele, ali volim podijeliti i dio svojeg privatnog života. Svi smo mi ljudi, svaki dan nam se događaju različite situacije i lijepo je čuti savjete i anegdote. Ima malo mene, malo cimera i djece, a jako volim dijeliti i sadržaje s naših putovanja – priča nam Tonka.

Izvor teksta: Ana Rak – SibenikIn

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 lipnja, 2022 10:35