Prvi val vrućina: U nedjelju do 33°C, sljedeći tjedan još toplije!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 lipnja, 2014 10:02

Prvi val vrućina: U nedjelju do 33°C, sljedeći tjedan još toplije!

Već su u petak temperature zraka u dijelovima Dalmacije dosegnule vrućih 30°C, a u dane vikenda bit će još malo toplije, osobito u nedjelju! More se sve više grije i temperatura mu je većinom do ugodnih 22°C

Već su u petak temperature zraka u dijelovima Dalmacije dosegnule vrućih 30°C, a u dane vikenda bit će još malo toplije, osobito u nedjelju! More se sve više grije i temperatura mu je većinom do ugodnih 22°C.

turizam u primoštenu

Danas će na cijelom Jadranu prevladavati vedro. Noću će biti tiho, ponegdje uz slabu buru. Danju će puhati slab do umjeren maestral koji popodne prolazno na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 21°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 32°C.

Nedjelja donosi nastavak stabilnog ranoljetnog vremena. Prevladat će vedro. Popodne će samo ponegdje u Dalmaciji biti umjerenog razvoj oblaka s kojim uglavnom u Konavlima postoji mogućnost slabog i prolaznog pljuska. Noću će puhati slaba, ponegdje i umjerena bura, podno Velebita i jaka bura. Danju će u većini predjela puhati slab do umjeren maestral, podno Velebita do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 33°C.

Pretežno vedro bit će i tijekom ponedjeljka. U popodnevnim satima u srednjoj i južnoj Dalmaciji umjeren razvoj naoblake, samo ponegdje uz mogućnost slabog pljuska s grmljavinom. Noću će puhati slaba, ponegdje i umjerena bura, podno Velebita i jaka bura. Danju će u većini predjela puhati slab do umjeren maestral, podno Velebita do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 34°C ponegdje u dolini Neretve.

Detaljniju vremensku prognozu za sljedećih desetak dana čitajte u ponedjeljak na našem portalu

Izvor: dalmacijanews.hr

Foto: PrimoštenPlus ©

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 lipnja, 2014 10:02