Toplinski udar za kraj kolovoza: Temperature idu do 38 stupnjeva

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 kolovoza, 2015 12:35

Toplinski udar za kraj kolovoza: Temperature idu do 38 stupnjeva

Svi vi koji ste pomislili da je ljeto gotovo, prevarili ste se. Zadnji dani kolovoza donijet će novi toplinski udar, javlja Crometeo.hr.

Na Jadranu se tijekom dana očekuje pretežno sunčano vrijeme. Popodne samo ponegdje u Zagori i nad obalnim gorjem može biti slabih i prolaznih grmljavinskih pljuskova. Ujutro će puhati slaba bura, podno Velebita još umjerena do jaka, danju će prestati i u većini predjela okrenuti na slab maestral.  Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od 11 do 16°C u Zagori, od 17 do 22°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bit će od 28 do 33°C.

Četvrtak donosi pretežno sunčano ili vedro vrijeme. Noću će biti tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab, popodne na moru Dalmacije ponegdje umjeren maestral. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 29 do 34°C.

Lito Primošten 2015.

Pretežno vedro ljetno vrijeme nastavit će se u petak. Noću će biti tiho ili uz burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Od jutra natprosječno toplo, danju vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C ponegdje u Zagori.

Pretežno sunčano bit će u subotu. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati slab do umjeren maestral koji popodne na otvorenom ponegdje može biti pojačan. Bit će izrazito toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 32 do 38°C.

tigar

Nedjelja će biti pretežno vedra. Noću tiho ili uz burin, danju umjeren maestral. Velike ljetne vrućine bit će prisutne i tijekom nedjelje, a najviše dnevne temperature bit će od 31 do 37°C.

Izvor:Crometeo.hr/Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 kolovoza, 2015 12:35