Tour of Croatia prolazi kroz našu županiju

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 travnja, 2015 12:00

Tour of Croatia prolazi kroz našu županiju

Županija Šibensko-kninska domaćin je 2. etape međunarodne etapne biciklističke utrke oko Hrvatske Tour of Croatia – race through natural beauty koja će se održati od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj skoro 900 kilometara duž Jadranske obale, ali i unutrašnjosti Hrvatske. Međunarodna biciklistička federacija dala je svoje odobrenje organizatorima za ovaj vrhunski sportsko-turistički događaj koji će okupiti 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja – javlja Šibenskiportal.hr

Staza druge etape vozi se u četvrtak, 23. travnja 2015. godine s početkom u 10:40 sati iz Šibenika.

Uz spomenuti sportski aspekt, velika je i promidžbena vrijednost projekta Tour of Croatia kao događanja u predsezoni i važan utjecaj na promociju Hrvatske, što potvrđuje televizijski prijenos u 54 zemlje svijeta s oko 15 milijuna gledatelja dnevno na Eurosportu, HTV-u i brojnim drugim međunarodnim postajama.Utrka prolazi kroz 8 županija, 9 gradova, 2 nacionalna parka i 3 parka prirode te će slike hrvatskih prirodnih ljepota obići cijeli svijet. S obzirom na to da se utrka snima iz zraka i kroz ulice, ovaj događaj ujedno je i odlična prilika za promociju naše županije.

-Ovom prilikom pozivamo lokalne biciklističke i druge udruge, fotografe i navijače da ukrase ulice i trgove, organiziraju kreiranje nekog prigodnog simbola koji bi se mogao snimiti iz zraka i slično – pozivaju iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Vožnja biciklom

etapa.jpg

Cesta će tijekom odvijanja same utrke biti zatvorena za promet, a odvijat će se u našoj Županiji  po navedenoj trasi: Obala palih omladinaca – Obala Franje Tuđmana – Obala hrvatske mornarice – Splitska – Ulica Vladimira Nazora – skretanje na 6106 (Stjepana Radića) – Ulica Ante Šupuka – spoj na 6106 (Stjepana Radića) – skretanje lijevo na D58 (Put Bioca – na raskršću skretanje desno na D8 (Ražinska, Žaborić, Grebaštica, Bilo, Primošten) – skretanje desno na 65077 – skretanje lijevo Zečevo Rogozničko – Zečevarska, kod Studenca skretanje lijevo na 6126 (Ante Starčevića) – spoj na D8 – skretanje desno i spoj na 65076 (Šarićevi, Draga) – spoj na 6127 – spoj na D8 kod Grebaštice za Šibenik (Ražine) – spajanje desno na Kralja Zvonimira – Bilice – spajanje na D33 – Tromilja – skretanje na 6278 – Skradin – Vaćani – skretanje lijevo na 6073 – nastavak na 65018 (Krković) – skretanje lijevo na D59 (Lađevci) – odvojak na 6071 (Cista Mala) – spoj na D27 – odvojak desno na 6086 (Gaćeleze) – Put Gaćeleza – Bribirskih knezova – Ante Poljićka – spoj desno na D8 – skretanje desno na 6087 (Ćirila i Metoda) – Artina – Ante Poljićka- Pamuković Kamila – skretanje lijevo u Brunac – skretanje desno Trg kneza Branimira – Grgurev Ante Kakure – spoj na 6086 (Grgurev Ante Kakure, Križine) – spoj na 65032 (Križine) – skretanje desno i spoj na D121 (Istočna Gomilica) – skretanje lijevo na D8 – Pirovac (Pirovačka) – skretanje lijevo u Ulicu dr. Franje Tuđmana – Kralja Krešimira IV – skretanje u Kralja Zvonimira – spoj na D8 (Pirovačka).

Izvor teksta:Šibenskiportal.hr
Foto:Primošten Plus

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 travnja, 2015 12:00