Trekking Vodice 1. listopada: Trčanje po prekrasnoj prirodi vodičkog zaleđa

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 rujna, 2016 11:28

Trekking Vodice 1. listopada: Trčanje po prekrasnoj prirodi vodičkog zaleđa

UPOZNAJTE BAŠTINU I LJEPOTE VODIČKOG ZALEĐA

Kad je riječ o trekkingu tu se podrazumijeva mješavina pješačenja i planinarenja te postaje sve popularnija vrsta aktivnosti na svježem zraku. Prvi Vodice Trek održati će se u subotu 01. listopada u vodičkom zaleđu zahvaljujući nekolicini zaljubljenika u brdsko – planinske trke iz atletskog kluba Okit koji su višegodišnju ideju odlučili pretvoriti u djelo.

Glavni cilj jedne ovakve utrke je van špice sezone ponuditi dodatan sadržaj te promovirati Vodice kakve brojni još uvijek nisu uspjeli doživjeti. Izabrali smo staze koje će prikazati i jednu drugu, prekrasnu stranu; bogatstvo kulturne baštine i povijesti te starog načina života jer, Vodice nisu samo riva i more! – najavio je Marko Juričev Martinčev, član atletskog kluba Okit.

Vodice trek organiziran je u tri kategorije – 25km +, 15 km te 5km. Najduža dionica prolaziti preko arheološkog lokaliteta Gradine, zatim Srzentovog vrha s kojeg se pogled proteže na Okit, Veliku Mrdakovicu i cijelo mjesto, uz usputne bunare, lokve, bunje, stare zidine i polja. Start i cilj predviđeni su u samom centru, odnosno na vodičkoj rivi.

– Utrka će početi u jutarnjim satima, a svi zainteresirani za novo iskustvo uz poseban doživljaj mogu se prijaviti na sam dan utrke ili na web stranici www.stotinka.hr gdje će pronaći sve detalje o ovom trekkingu.

Očekuju se ljubitelji avanturističkog turizma jer oni željni adrenalina sa snalaženjem u prostoru s kartom u rukama ‘doći će na svoje’.

Organizatori prije svega garantiraju odličnu zabavu s ponekim iznenađenjima koja neće otkriti do samog kraja.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 rujna, 2016 11:28