Troje novooboljelih od COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji, ukupno 48

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 8 travnja, 2020 19:16

Troje novooboljelih od COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji, ukupno 48

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti sa ranije oboljelim i svi su povezani s kninskom bolnicom.

Od troje pozitivnih na virus SARS-CoV-2, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice. Do sada je u kninskoj bolnici 5 zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su 4 nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Situacija je u kninskoj bolnici pod kontrolom, u dogovoru s nadležnim epidemiolozima poduzete su sve protuepidemijske mjere a rad se reorganizira na siguran način.

S današnjim danom 48 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa, a povremeni porast broja oboljelih je predvidljiv.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osobaoboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni.U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

Svatko može oboljeti od ove bolesti, zato ponovo apeliramo na građane, budite disciplinirani, pridržavajte se uputa i mjera nacionalnog, županijskog i lokalnih stožera. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu kako ne bismo ugrozili sebe i svoje bližnje.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 8 travnja, 2020 19:16