Turistička patrola ŠT-a: Primošten ove godine pomalo nedorastao zadatku ?!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 kolovoza, 2015 13:37

Turistička patrola ŠT-a: Primošten ove godine pomalo nedorastao zadatku ?!

U potpunosti prenosimo dojmove turističke patrole Šibenskog Tjednika, odnosno Šibenskog portala. Kako su ocijenili naše malo mjesto i što ih je dojmilo, a što ne, pogledajte u nastavku.

Iako je Primošten jedna od ljepših jadranskih destinacija, te svake godine privuče mnoge goste iz svih krajeva svijeta, naša se turistička patrola nije mogla oteti dojmu kako je mjesto ove godine prema općem dojmu – nazadovalo.

Riva-Primošten

Prvo što upada u oči i prilično iritira su štandovi koji su postavljeni u centru. Za razliku od prethodnih godina kad su oni imali mjesto na dijelu Primoštena koji je većinu dana namijenjen pješacima, ove godine, štandovi su postavljeni uz samu prometnicu i toliko su općenito nabijeni da je teško pored njih proći pješice, kamoli automobilom.

Štandovi Štandov

Primoštenci s kojima smo razgovarali također se žale na raspored štandova koji su, kako kažu, ‘zaklonili sve lijepe poglede na centar, kuće, plažu, more’. Primoštenci nam se žale i na turistički koncept koje mjesto razvija. Smatraju kako se mjesto, umjesto elitnim turizmom, okreće masovnom, zbog čega dolazi do smanjenja broja noćenja, a time i do skraćenja turističke sezone.

Raduča

NEMA PARKINGA

Još jedna boljka Primoštena jest nedostatak parkinga, osobito bilo kakve mogućnosti za besplatno parkiranje. Primoštenci nam kažu kako zbog te činjenice u mjesto uopće više ne dolaze Šibenčani, niti općenito domaći ljudi iz okolice.

Lito Primošten

Međutim, kako ne bi sve bilo negativno treba reći kako ugostiteljske ponude u Primoštenu ne manjka. Hortikultura je sjajna, zelenilo održavano i osvježeno na svim javnim površinama.

Što se tiče plaža one su uglavnom odlične, mada još uvijek ima onih kojima smeta što je Općina odlučila prirodne stijene oko Raduče pretvoriti u pitome plaže. Primošten ima i mnoštvo sadržaja za djecu, što ga čini obiteljskom destinacijom.

UREĐENOST MJESTA: 8

ČISTOĆA MJESTA: 9

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI: 10

TURISTIČKI ISKORAK: 7

UKUPNO: 34

Izvor:Šibenskiportal.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 kolovoza, 2015 13:37