U Memphisu spektakularna proslava Elvisova 80. rođendana

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 siječnja, 2015 17:30

U Memphisu spektakularna proslava Elvisova 80. rođendana

Na imanju Elvisa Presleya Graceland u Memphisu u četvrtak se sprema velika proslava njegova 80. rođendana, više od tri i pol desetljeća nakon njegove smrti, a slavlje uključuje i rođendansku tortu, javno prikazivanje filmova i dražbu predmeta poput njegove prve vozačke dozvole i prvih snimaka

Iako je preminuo 1977., Presley je još uvijek jedan od umjetnika čija se djela najbolje prodaju i nedvojbeni je “kralj rock and rolla”.

“Sve ove godine on je na vrhuncu”, izjavio je 83-godišnji Scotty Moore iz Nashvillea, gitarist i jedini još živuči sa snimanja 1954. na kojemu je nastao hit “That’s All Right”.

To snimanje u studiju Sun u Memphisu promijenilo je sve u popularnoj glazbi i kulturi, tvrdi Peer Cooper, pisac i urednik u Country Music Hall of Fame and Museum u Nashvilleu.

“Promijenili su se naši životi, uključujući i one koji još nisu bili rođeni. Promijenilo je naš način odijevanja, naše frizure i naš govor”, rekao je Cooper.

Presley je rođen 8. siječnja 1935. u siromašnoj obitelji u Tupelu u Mississippiju, a u dobi od deset godina s roditeljima se preselio u Memphis gdje je upijao mješavinu bluesa, rhytm and bluesa i afroameričke duhovne glazbe, što predstavlja podlogu na kojoj je nastao rock. Elvisov utjecaj osjeća se među najvećim pop glazbenicima, od Beatlesa do Justina Timberlakea.

“Možete u njegovu glasu čuti Deana Martina, možete čuti crni gospel i country glazbu”, tvrdi glazbenik iz Nashvillea Bill Lloyd, član coutry-rock dua Foster and Lloyd.

Izvor:Dalmacijanews.hr/HINA

Youtube

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 siječnja, 2015 17:30