U sedam mjeseci 560 tisuća noćenja

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 kolovoza, 2014 08:56

U sedam mjeseci 560 tisuća noćenja

Na šibenskom području u prvih sedam mjeseci ove godine

Na šibenskom području u prvih sedam mjeseci ove godine ostvareno je oko 560.000 noćenja, što je jedan posto više nego u istom razdbolju prošle godine, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Šibenika. Samo u mjesecu srpnju zabilježeno je dva posto manje noćenja u odnosu na isti mjesec lani. Hoteli i hosteli ostvarili su deset posto bolji promet, dok kampovi bilježe pad od četiri posto. Značajan pad od 14 posto bilježi segment privatnog smještaja:

– Unatoč tome, treba napomenuti kako privatni smještaj u užem području grada Šibenika, gledajući samo srpanj, bilježi
povećanje od čak 42 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Kumulativno gledano, za svih sedam mjeseci ove godine uže područje grada ima rast broja noćenja od 30 posto- ostvareno ih je oko 17.500. Inače, na području koje pokriva naš TZ u srpnju je boravilo oko 43 tisuće turista- kazao je Dino Karađole, direktor šibenskog TZ-a.
S tim brojkama nije do kraja zadovoljan šibenski gradonačelnik Željko Burić:plaža primošten
– U situaciji u kojoj rezultati cjelokupne hrvatske turističke sezone nisu na očekivanoj razini i generalno su u padu, Šibenik je u prvih sedam mjeseci zadržao statistiku od prošle godine. Naravno da s tim podatkom nismo i ne smijemo biti zadovoljni. No, povećanje borja noćenja od 30 posto u užem dijelu grada potvrda je da smo na dobrom putu u strategiji razvoja šibenske kulturno- turističke ponude. Upravo te brojke kazuju da moderni turist želi nešto više osim sunca i mora. Stoga, uz brojne festivale i kulturna događanja koja Šibenik nudi svojim gostima, uskoro krećemo i s izradom Strategije razvoja inovativnog turizma, a idući tjedan ćemo raspisati natječaj za uređenje još jedne šibenske tvrđave – Barone. Radimo i dalje na projektu eskalatora u Docu, sustava žičara koji bi povezivao šibenske tvrđave, jer inovativnim sadržajima želimo privući turiste u naš grad – rekao je šibenski gradonačelnik.
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 kolovoza, 2014 08:56
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*