U srijedu nas očekuju novi grmljavinski pljuskovi, pravo ljeto stiže tek od nedjelje!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 lipnja, 2015 12:14

U srijedu nas očekuju novi grmljavinski pljuskovi, pravo ljeto stiže tek od nedjelje!

Sljedećih dana očekuju nas ugodne temperature zraka, bez ljetnih vrućina. Najveća mogućnost za pljuskove je u srijedu, a svi ostali dani bit će suhi. Umjeren porast temperature zraka počet će u nedjelju, što bi mogla biti najava ljetnih vrućina prvi dana srpnja

Iza nas je najduži dan u godini, odnosno ljetni solsticij. Ljeto je kalendarski, odnosno astronomski počelo u 18 sati i 38 minuta. Nedjelja je bila pretežno sunčana, uz umjeren razvoj dnevne naoblake, ali bez oborina. Nakon bure koja je ujutro ponegdje bila i jaka, danju je zapuhao umjeren sjeverozapadnjak.

Bura je, kako smo i najavili, malo ohladila mora. Prisjetimo se, prije nekoliko dana u Splitu je more bilo 25°C, a u nedjelju se spustilo na samo 20°C.

Sljedećih dana očekuju nas ugodne temperature zraka, bez ljetnih vrućina. Najveća mogućnost za pljuskove je u srijedu, a svi ostali dani bit će suhi. Umjeren porast temperature zraka počet će u nedjelju što bi mogla biti najava ljetnih vrućina prvi dana srpnja.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano i suho. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju će u Dalmaciji puhati slab, rijetko gdje umjeren maestral, a na sjevernom Jadranu će zapuhati slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana moru većinom biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C. uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 27°C.

U utorak u Dalmaciji djelomično sunčano i većinom suho. Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Većinom suho bit će ujutro, a u drugom dijelu dana jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje je moguće jače grmljavinsko nevrijeme koje će se u noći na srijedu širiti i na dio srednjeg Jadrana. Puhat će umjereno do pojačano jugo, kasno navečer na dijelu sjevernog Jadrana zapuhat će umjerena do jaka, podno Velebita i olujna bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 17°C. uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

U srijedu na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U Dalmaciji će biti promjenjivo, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom, ali će u drugom dijelu dana oborine postupno prestajati uz kidanje naoblake. Jugo će u Dalmaciji prijeći na slabu do umjerenu buru, a bura će na sjevernom Jadranu oslabiti i danju okrenuti na slab jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C

U četvrtak pretežno sunčano ili vedri. Ujutro i navečer puhat će slaba do umjerena bura, danju umjeren, ponegdje na udare i jak zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C. uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini krajeva suho bit će u petak. Većinom su u zaleđu Kvarnera mogući slabi grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjerena, ponegdje i pojačana bura. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Pretežno sunčano bit će u subotu. Popodne će lokalno biti umjerenog razvoja naoblake, a u zaobalju su mogući slabi pljuskovi s grmljavinom. Ujutro i u noći slaba bura, danju će puhati umjeren, na moru Dalmaciji popodne ponegdje i pojačan vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Pretežno sunčano nastavit će se u nedjelju. Samo ponegdje u zaobalju, ali na konavoskom području može biti slabih  grmljavinskih pljuskova. Ujutro i u noći slaba bura, danju će puhati slab do umjeren maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C.

Izvor:Dalmacijanews.hr

Foto: Ivan Huljev

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 lipnja, 2015 12:14